AnnonsørinnholdKIWIBleiekake til babyshower

Bleiekake til babyshower

Av KIWI 1835
En bleiekake er både billig og enkel å lage, og du kan velge å pynte den med klassiske babyeffekter eller noe personlig. Her gir vi deg oppskriften på en søt og enkel bleiekake.

Babyshower er et amerikansk fenomen, som vi for lengst har omfavnet. På en babyshower feires den kommende forelderen av venner og familie, gjerne med fine gaver og omtenksomme ord.

I tillegg til smakfulle kaker og annet godt å spise, er bleiekaken en variant som absolutt ikke kan spises – men som blir like høyt satt pris på. Bleiekaken består av bleier, sløyfer og babyprodukter, som kommer til god nytte når den nye verdensborgeren ankommer. Bleiekaken er både en fin gave og en kreativ dekorasjon til feiringen, og dette er hvordan du enkelt lager den selv:

Dette trenger du for å lage bleiekaken:


2-3 bleiepakker i størrelse 1 eller 2
Små og store strikker eller hyssing til å knyte rundt bleiene
Papplate som bleiekaken kan stå på og fraktes med
En tom tørkerull du kan bruke i midten
Lim
Silkebånd eller annet pyntebånd
Cellofan

Fremgangsmåte:
Steg 1: Rull sammen en og en bleie og fest en gummistrikk rundt hver og en. Gjør dette med alle bleiene.

Steg 2: Bruk en papplate eller et fat som bunn til bleiekaken. Om du bruker en papplate, kan det lønne seg å dekke den til med aluminiumsfolie, en duk eller muslinkluter – for at det skal se rent og pent ut.

Steg 3: Fest et rør fra tørkepapir eller en annen papphylse til brettet som bleiekaken skal stå på med lim eller teip. Papprøret skal stå rett opp som et tårn.

Steg 4: Bleiene du har rullet plasserer du rundt dette papprøret, til du oppnår ønsket størrelse på etasjen. Surr gjerne en tråd rundt hele etasjen for hver runde, slik at kaken får bedre stabilitet.

Steg 5: Knyt silkebånd eller annet bånd rundt det ytterste laget, for å skjule gummistrikker og eventuelle striper fra bleiene.

Steg 6: Gjør neste lag på samme måte ved å gjenta steg 4 og 5, i litt mindre omfang for hver etasje. Det vanligste er 3 eller 4 etasjer.

Steg 7: Knyt silkebånd eller pyntebånd rundt alle etasjene, gjerne med en sløyfe for en ekstra flott detalj. Bruk et søtt plagg, en bamse, koseklut med figur eller lignende som topping av kaken, og pynt rundt resten av etasjene med små morsomme detaljer. Detaljene kan gjerne være praktiske produkter, som smokker, små flasker eller lignende, som de kommende foreldrene får bruk for.

 

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: