AnnonsørinnholdGoboken9 grunner til å pakke med bøker til ferien

9 grunner til å pakke med bøker til ferien

Av Goboken 772
Sommerferie betyr familietid, og for mange en reise til et nytt sted for å koble av og skape nye minner. Når du reiser med barn, er det mye å huske på når det kommer til pakkingen. Og her argumenterer vi for hvorfor du ikke burde la bøkene være hjemme.

Pakke enda mer til reisen, virkelig?

Det kan hende du er kritisk til å pakke med deg enda flere ting til reisen. Holder det ikke med favorittbamsen eller kosekluten? Det er det mulig det gjør. Men for deg som ønsker å ha med noe ekstra som kan minne et lite barn om hverdagslivet hjemme, så kan bøker virkelig være tingen. Bøker er nemlig svært så anvendelige og vi håper våre tips kan hjelpe deg hvis det oppstår en liten krise i ferietiden.

Lesing før leggetid
Uansett hvor du befinner deg, må barnet ditt sove. Og det betyr leggetid. Hva leggetiden inkluderer vet du best selv, men for mange hører lesestunden med. Pakker du med deg barnets favorittbok, kan barnet hvile øynene på bildene og lytte til en historie han eller hun kanskje har hørt flere hundre ganger før. Det er et skikkelig godt hverdagstriks, som kan roe et barn som befinner seg på en helt ny plass.

Ta med favorittboken
Ta den med, selv om du har gått lei. Vi nevner det også i punktet over, men favorittboken kan virkelig være beroligende, og så vet vi selvfølgelig at et barns appetitt på den samme boken dag inn og dag ut aldri tar slutt! For å motivere den voksne som leser: Fordelen med å lese en bok om og om igjen, er at barnet lærer ordene bedre og bedre. Barns ordforråd øker med repetisjon av ord. Dessuten oppdager forstår barnet litt mer av hele innholdet fra gang til gang.

Ha bok i håndbagasjen
Tør dere fly i år? Eller reise med tog? Ha bøker lett tilgjengelig. Se for deg at flyet eller toget blir forsinket. Ingenting er verre – kan det virke som da. Fram med underholdningen!

Til resturantbesøk
Voksne kan synes det er stas å spise ute, men det er ikke sikkert 2-åringen kjenner på den samme gleden. Vente på mat? Det er så vidt voksne synes det er greit, til og med. Går du ut med veske eller ryggsekk, er det ikke så dumt å ha med bok. Bøker kommer i små format også, og trenger ikke å ta stor plass.

Bokunderholdning når solkremen må på
Bøker går til alt! Også når barnet må smøres, som er utrolig klissete og kjedelig! Å smøre ansiktet til et lite barn kan vi ikke hjelpe deg med, men det blir enklere å smøre ryggen, når mini har noe å bla i.

Til badingen
Visste du at det til og med finnes bøker i plast? De er geniale til badekar og plaskebasseng. Også til suppete middager. Enkle å vaske! Pass på med bruken av kartongbøker. Det er den typen bokklubben Goboken leverer mest av. Disse er trygge for barnet, men de er laget av papir, selv om de kan virke harde som plast. De tåler ikke vann. Heldigvis er det også litt av grunnen, fordi hvis barnet ditt gnager på boken på grunn av tannfrembrudd, er de ikke farlige å spise, da pappen løser seg opp. Kartongbøkene er derimot perfekte til en dag på stranden. Litt steiner, gress og sand kan de tåle, akkurat som pocketbøkene du selv leser.

Lydbøker til bilturen
Her er det best å unngå altfor mye glaning på skjerm eller bokside – den beste av oss kan fort bli bilsyk da! Vårt tips for lange, kjedelige bilturer er lydbøker.

Lydbøker kan abonneres på digitalt, men finnes også som CD, heldigvis. Vi oppdager fort at 4G-en ikke strekker til, og gud hjelpe deg uten DAB-radio i bilen på norske landeveier.

Det er mulig å skaffe seg CD-er til hovedøkene fra Disneyklubben og Faktaklubben og for barn som er medlem i bokklubben Twinsy, kan Isa+Bea-serien lastes ned i forkant av turen (Du kan også lese første kapittel på nett, gratis). Da har barnet noe å høre på mens dere kjører i en evighet. Husk hodetelefonene.

Bøker til barn som kan lese selv
Til de eldre barna, som leser litt selv, kan det være en god idé med litt lengre bøker som holder på oppmerksomheten. Hva kan være bedre enn å lese om Disneys Fly på flyet? Et annet tips er å tilpasse boken til reisemålet. Skal dere til Danmark? Pakk med Den lille havfruen (og diskuter i etterkant om Københavns havfrue-statue ligner noe særlig på Ariel!). Tyskland? Da er det Rapunsel som gjelder. Italia? Ta med dere Pinocchio. Frankrike? Aristokattene, så klart!

Og til de aller eldste passer Raina Telgemeiers to tegneseriebøker, Smil og Søstre, perfekt. Disse bøkene er engasjerende og altoppslukende, så hvis dere er uheldige nok til å havne i en flyforsinkelse – pust lettet ut og sett denne foran poden! Den er nærmest sagt garantert til å holde oppmerksomheten for en god stund fremover.

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: