AnnonsørinnholdEspiraFem grunner til å starte barnehagejakten tidlig

Fem grunner til å starte barnehagejakten tidlig

Av Espira 802 Sist oppdatert 04.10.22
Å velge barnehage er noe av det viktigste småbarnsforeldre gjør. Likevel bruker mange lite tid på research.

Statistikk fra Googles analyseverktøy viser at veldig mange venter til det er bare noen få dager igjen til søknadsfristen før de begynner å søke etter ting som vil hjelpe dem å velge barnehage. Det er ingen grunn til å vente, men mange gode grunner til å starte tidlig med å finne ut hva som er den beste barnehagen for nettopp din familie. Her er fem slike grunner.

Finn din nærmeste Espira-barnehage her!

1. Barnehagen er barnets andre hjem
Den aller beste grunnen til å ta seg god tid til å finne riktig barnehage, er at dette er et av de viktigste valgene dere som småbarnsforeldre tar. De fleste barnehagebarn tilbringer rundt 40 timer hver uke i barnehagen. Det betyr at dette er det nest viktigste stedet for deg og barnet etter hjemmet. Barna skal leke og lære i et trygt, sunt og inspirerende miljø. Foreldre skal også oppleve å knytte gode bånd til barnehagen.

2. Ikke bli overrumplet av fristen
De aller fleste kommuner har søknadsfrist 1. mars for oppstart i august. Men det finnes unntak, og for å unngå å bli skuffet er det lurt å tidlig finne ut hva som gjelder der du bor.

3. Gå på besøk
Det finnes mye informasjon på nettet, men ingenting er bedre enn å faktisk besøke barnehagene du tror kan være riktig for ditt barn. Ta kontakt med din barnehage for å avtale en dag du kan komme på besøk med barnet ditt.

Ikke glem at …

  • valg av barnehage er noe av det viktigste du gjør
  • søknadsfristen kan variere i noen kommuner
  • ingenting slår et besøk i barnehagen
  • tilvenningsrutiner er viktige
  • du bør planlegge logistikken rundt barnehagehverdagen

De aller fleste barnehager er også glade for å få besøk utenom åpen dag, men da må du avtale tid på forhånd. Det er lurt å gjøre dette i god tid før søknadsfristen for å unngå at barnehagen opplever et rush av foreldre som vil på besøk i siste liten.

4. Finn ut om tilvenning
Mange foreldre er spente på overgangen til barnehagelivet, og noen barn har større behov for tilvenning enn andre. Det å ta seg god tid til å finne ut hva slags tilvenningsrutiner barnehagen har, kan dempe eventuelle bekymringer man har som foreldre.

Bruk tid på å snakke med barnehagen om hva de gjør for at nye barn skal føle seg trygge. Dette er også din sjanse til å fortelle barnehagen om hva nettopp ditt eller dine barn har behov for i startfasen.

5. Tenk logistikk
Mange håper nok at barnehagen som ligger nærmest der man bor er den som også vil passe best. Men det kan godt hende du finner drømmebarnehagen litt lenger unna. Da er det godt å ha god tid til å planlegge hvordan dere skal løse logistikken rundt de nye morgenrutinene når barnehagelivet starter. Er det overkommelig å måtte starte dagen litt tidligere? Går det greit å kjøre en omvei på tur til jobben? Jo tidligere dere begynner å tenke på det praktiske rundt barnehagehverdagen, desto bedre.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: