AnnonsørinnholdEspiraDerfor er et godt mattilbud viktig ved valg av barnehage

Derfor er et godt mattilbud viktig ved valg av barnehage

Av Espira 342 Sist oppdatert 04.10.22
Alle Espiras barnehager serverer all maten barna trenger gjennom dagen. Måltidene er også en viktig arena for læring og sosial trening.

Mange familier har det travelt om morgenen når far og mor skal på jobb, frokost skal spises og matpakke pakkes. Velger du en barnehage som serverer alle måltidene barn trenger gjennom barnehagedagen, kan starten på dagen bli både roligere og lettere.

 Både praktisk og sunt
– Det er helt åpenbart veldig praktisk for mange familier å vite at barna får både frokost og to måltider til i barnehagen, men det er også andre svært gode grunner for å velge en barnehage med et godt mattilbud, sier fag- og utviklingssjef Mari Fagerheim.

Derfor bør du velge barnehage med godt mattilbud:

  • Mer tid og en roligere morgen hjemme
  • Du slipper å smøre matpakke
  • Barna får energien de trenger for å vokse, leke og lære
  • Gode måltidsstunder styrker sosial kompetanse
  • Barnehagen blir en viktig arena for å lære om riktig kosthold
  • Gode matvaner lært tidlig følger barn videre i oppveksten

En barnehage som har fokus på et variert og næringsrikt kosthold samt gode måltidsituasjoner, hjelper barna med å utvikle et godt forhold til mat samtidig som de får den ernæringen de trenger for å leke og lære seg gjennom dagen.
I alle Espira-barnehagene serveres det frokost, lunsj og et fruktmåltid med noe grovt ved siden av hver dag. Mange serverer også et varmmåltid, og lar dessuten barna ta del i matlagingen.

Gode måltidsituasjoner styrker sosial kompetanse
– I alle Espiras barnehager jobbes det bevisst med kosthold. Barna lærer om hvor råvarene kommer fra, hva som er bra å spise og hvorfor det er viktig å spise sunt og regelmessig, forteller Mari Fagerheim.

Gode, rolige spisestunder er også en viktig arena for læring og sosialt fellesskap. Barna er ofte med på å dekke på og rydde bort, og de lærer å dele og å ta hensyn til andre.
– Når man sitter og spiser rundt et lite bord med en liten gruppe, oppstår det dessuten gode samtaler. Det sosiale aspektet rundt gode måltider i barnehagen er veldig viktig og lærerikt for barna.

Gode matvaner kan vare livet ut
Et godt kosthold er også sentralt for barnas fysiske og psykiske helse. I Espira-barnehager er det alltid tilbud om frukt og grønt til alle måltider. Vi vet også at barn som får gode matvaner tidlig i livet, ofte fortsetter å ha et godt kosthold senere i livet. Barn som er i barnehagen hele dagen – og det gjelder nesten alle barnehagebarn i Norge – må få opptil 60 prosent av sitt daglige energiinntak dekket der. Derfor spiller barnehagen en helt sentral rolle i barnas matvaner og helse, og derfor er det så viktig å vurdere en barnehages mattilbud når du skal velge riktig barnehage for ditt barn.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: