AnnonsørinnholdBarnas HusDerfor bør du velge ull til barna

Derfor bør du velge ull til barna

Av Barnas Hus 857
Ull innerst mot kroppen er ypperlig for barn så og si hele året. Ull puster og har temperaturregulerende egenskaper slik at det er varmt om vinteren og svalt om sommeren.

Hvorfor bør du velge ull til barna?

1) Ull holder på varmen
Det som skiller ull mest fra andre materialer, er dens evne til å holde på varmen selv om plagget er fuktig eller vått. Med ull innerst blir ikke barnet klamt eller kaldt.

2) Ull regulerer temperaturen
I tillegg til å holde på varmen, bidrar ullen til å regulere temperaturen. Tynne ullplagg kan være behagelige selv på varme dager. For barn i barnehage som veksler mye mellom å være inne og ute i forskjellige temperaturer er dette perfekt. Er de ute på en varm dag og så går inn for å leke i et kjøligere lokale, vil ullen kjøle dem ned ute og holde dem varme inne.

3) Ull puster og renser seg selv
Er barnet i aktivitet og blir varmt, vil ullplagg slippe ut varme og fuktighet. Det hindrer at barnet blir klamt og svett.
Ull har også selvrensende egenskaper. Det vil si at man kan bli kvitt lukt i plagget om det henges til lufting. Da trenger det heller ikke vaskes like ofte. Dessverre forsvinner ikke flekker ved lufting, så får du først en flekk fra mat eller lignende på plagget må det vaskes.

4) Ull hele året
Ull kan brukes hele året grunnet sine pustende og temperaturregulerende egenskaper. Særlig er ull høyaktuelt for nyfødte og premature, da de regulerer temperaturen dårlig.

5) Ull er mer miljøvennlig enn andre tekstilkvaliteter
På grunn av sine selvrensende egenskaper trenger ikke ullplagg å vaskes like ofte som for eksempel klær laget i bomull. Det sparer bruken av vann, energi og såpeprodukter.

Klikk her for å se vårt utvalg av ullklær

Tåler alle barn ull?

Ull er i dag i en helt annen kvalitet enn hva det var for flere tiår siden, da ull gjerne ble assosiert med kløe. Et merinoullplagg klør ikke, holder barnet varmt og transporterer opptil 30% av fuktigheten bort fra kroppen, slik at barnet ikke blir vått og dermed kaldt.

Silke er like varmt som ull, og kan være et bra alternativ å ha helt innerst for barn med sensitiv hud eller atopisk eksem. Det finnes også mange gode blandingsplagg som kombinerer, for eksempel, ull og silke og ull og bambus. Reflex sin Snøfall-kolleksjon består av bomull på innsiden og merinoull på utsiden. I tillegg er halslinning og ribben rundt armer og ben i bomull. På denne måten utnytter man merinoullens unike egenskaper uten at barnet har ullen direkte mot huden. Reflex Bris-serien er laget på samme måte, men med myk økologisk bambus på innsiden. Joha har underbukser som består av bambus inn mot huden og ull ytterst – ypperlig i vinterhalvåret for barn som sitter mye på baken ute.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: