Parforholdet- Vurderte å lure meg til å bli gravid

– Vurderte å lure meg til å bli gravid

Illustrasjonsfoto: iStock
Av Heidi Elin Nupen 1655 Sist oppdatert 16.11.10

Å få et barn med samboeren, er Lise (25) sitt største ønske. Men samboeren vil ikke ha og har endatil snakket om sterilisering.  – Da gjør jeg det slutt!

Lises store ønske kan med første øyekast virke litt rart. For hun er jo mamma til tre, og samboeren har to barn. Ganske ofte består derfor familien av sju. Men så var det dette med et barn sammen, da.

– Hadde jeg ennå vært sammen med barnas far, hadde jeg garantert ikke fått flere. Nummer en og to var planlagte – nummer tre kom som en hyggelig overraskelse. Men ønsket om et barn som er vårt, er veldig, veldig sterkt.

Les mer: Skal vi ha et barn til?

Tok abort etter ultimatum
Ikke lenge etter Lise hadde fått sistemann, ble det slutt med barnas far, og Lise hadde tre nokså små barn å ta seg av. Det gikk imidlertid ikke lenge før hun fant kjærligheten på nytt, og nå har hun og samboeren vært et par i to og et halvt år.

Bare tre måneder etter de ble sammen, lyste en positiv test mot henne. Lise hadde da en baby på bare noen måneder og fikk likelydende råd fra alle kanter; dette ville bli for mye for henne.

– Ikke minst fordi min kjære da stilte et ultimatum. Han ville ikke ha barnet, og ba meg velge mellom barnet og ham. Med tre nokså små barn – deriblant en ganske nyfødt, sa jeg meg enig og tok abort. Jeg har i grunnen aldri angret på avgjørelsen, men nå tenker jeg mer på det. Særlig siden samboeren i dag sier at han ville ikke gått i fra meg om jeg fikk barnet…

Les mer: Når forholdet settes på prøve

Har gitt samboeren ett år å bestemme seg på
– Og nå er det du som nærmest har gitt ham et ultimatum?
– Ikke akkurat et ultimatum lenger. Jeg har tidligere sagt at hvis han ikke vil ha et barn med meg, kom jeg til å gå fra ham. Nå har jeg gitt ham frist til neste høst. Er han ikke med på det da, skal vi gå videre uten. Men jeg kommer til å bli veldig lei meg.

Og velger samboeren å ikke innfri Lises store ønske om et felles barn, vil hun ha et storslagent bryllup. Det ville bli et lite plaster på såret. Og de har et godt forhold, forteller hun.

Les mer: - Jeg lurte mannen min

– Svigermor er også enig med meg
Lise har siden hun var liten sett for seg å få fire-fem barn. De har plass nok og romslig økonomi. De praktiske forholdene ligger til rette mener hun. De største barna – også hans – spør om ikke Lise og samboeren skal få barn, og endatil Lises svigermor er på hennes lag. Og noen ganger uttrykker også samboeren at det kan bli aktuelt.

– Han sier sånn ”Hvis vi skal ha et barn, så vil jeg at sånn og sånn” eller hvis vi ser noe på tv om barn; ”Tenk hvis det hadde skjedd vårt barn …”

Lise innrømmer at hun er sjalu på det samboeren og ekskona hadde sammen, og sier det knytter seg i magen når hun tenker på at han fikk barn med henne, men at han nå ikke vil ha barn med Lise. Hun vil så gjerne ha et barn som er deres, ikke bare hans og hennes.

– Han har ikke uttrykt at han føler dette på samme måte i forhold til det jeg hadde med min ekssamboer. For han virker ikke dette som noe som plager ham. Samtidig har han fortalt meg at det han føler for meg, har han aldri følt før. Da er det vanskelig å godta at han ikke vil ha et barn med meg.

Lise forteller at barna ikke vet at foreldrene er uenige om dette. De største etterlyser både baby og bryllup og ser et nytt familiemedlem som den naturligste ting i verden.

Les mer: Å bestemme seg for å få ett barn til

– Han har stor forståelse for mitt ønske
– Det er travelt med fem barn, men lysten på et felles barn har bare blitt sterkere og sterkere. Jeg ser hvordan han er mot sine egne barn, og dette vil jeg så gjerne dele med ham. Den yngste min sier pappa til ham, men det er jo dette med å få oppleve graviditeten, fødselen og det å bli foreldre til et felles barn… Han har stor forståelse for mitt ønske.

– Føler du at han er på gli?
– Av og til. Andre ganger sier han bestemt at det er helt uaktuelt. Da knytter det seg i magen. Det er vondt at han sier det så bestemt.  Han har også snakket om å sterilisere seg. Gjør han det, blir det slutt.

Selv har Lise vurdert å ta drastiske grep for å få oppfylt sitt store ønske.
– Jeg har vurdert å kutte ut prevensjonen og lure ham, men har kommet til at det vil jeg ikke gjøre.  Jeg tør ikke.

Anonymisert sak
Babyverden har anonymisert kvinnen i denne saken. Dette er gjort for å ivareta samboerens personvern, samt personvernet til et eventuelt fremtidig barn.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: