Mange står som store spørsmålstegn når magen begynner å vokse. Hvordan skal vi kle denne nye kroppen? Her er mote- og stylingtipsene du trenger for å føle deg vakker under hele graviditeten.

Sist oppdatert: 10. november 2010

Nærmest fra det øyeblikket testen blir positiv begynner kroppen sakte, men sikkert å forandre seg. Og i takt med at magen vokser, blir klesskapet slankere og slankere. Nå gjelder det å sette sammen en liten basegarderobe hvor du kan føle deg kledd til både hverdags og fest. For at du kan føle deg vakker og velkledd som gravid, det er det ingen tvil om.

   
Moteredaktør i Costume, Randi Helene Svendsen, har stylingtipsene som hjelper deg gjennom graviditeten. Hun gir også en kjapp innføring i den trenden som passer best for deg med kul på magen denne vinteren.

Løs topp fra Svangerskapet Jeans fra Denkulemage Kule gravidklær fra Boob
T-skjorte fra Ellos Tunika fra Ellos Kjole fra Jojomamanbebe
Ullkjole fra Mor og barn Cape fra H&M Stilig fra Mor og Barn
Klærne på bildet øverst i saken er fra Svangerskapet

– Pynte seg også som gravid 
– Generelt synes jeg man skal passe på å pynte seg selv om man er gravid. Det er klart at det skal være komfortabelt og funksjonelt, men det er ingen grunn til at du ikke samtidig skal føle deg fin, sier Svendsen.
Hun trekker fram trenden med luksuriøs minimalisme som den perfekte mamma-moten denne vinteren. 
– Denne trenden passer spesielt for blivende mødre. Det er brukervennlige klær og designerne har en mer avmålt tilnærming til denne sesongens klær. Det er mye ull, strikk og lammeskinn, og fargepalletten som brukes er pudder, grå, beige og kamel, sier Svendsen, og legger til at stoffkvaliteten står i fokus.

 
– Det skal være minimalistisk design og skreddersydde snitt. Lån gjerne kjærestens dresskjorte, oppfordrer Svendsen. 
Når det gjelder jakker, en klassisk klesutfordring spesielt for dem som er høygravide under vintermånedene, kommer Svendsen med gode nyheter.

– Cape er uten tvil årets ytterplagg og det er jo perfekt for gravide. Det eneste du skal tenke på da er å ha noe litt trangere under som tights eller smale jeans. Blir buksene for vide, ser du lett stor ut. 
  Også på skofronten får gravide drahjelp denne vinteren.  
– I år ser vi mange flate herre-inspirerte sko – igjen perfekt til gravide. Det er også mange pensko med kittenheal – en bitteliten hæl, som også er supre til gravide.
Når det gjelder styling til gravide mener Svendsen det finnes visse ”regler” å ta med på veien. Blant annet mener hun det er en grunn til at mange mammaklær er ensfargede.
– Ha gjerne mønster på klærne, men er du redd for å se større ut enn du er, er det bedre men mindre mønster og mer nedtonede farger. Store og fargerike mønster trekker oppmerksomhet og kan få deg til å se større ut, sier Svendsen, som mener en enkel svart kjole i stretch-material er en god investering.
– En slik kjole er super fordi kroppsnært framhever magen. Ofte vil man kanskje ikke framheve rumpa, men da slenger du en stor og løs kardigan over slik at du kan dekke til de områdene du ikke vil vise. En slik kjole kan du dessuten både pynte med tilbehør og bruke til hverdags.

 

Tenk på hva som skal framheves 
– Omslagskjoler og topper er også supert når du er gravid. Her knytter du bånd over magen for å framheve den, samtidig som du kan regulere den etter hvert som magen vokser. I tillegg har disse kjolene den funksjonen at de ”deler” brystene. I stedet for at det ser ut som om du har en stor pupp, gir du brystene fin definisjon, sier Svendsen som dessuten sier gravide bør tenke på utringninger.

 
 – Alt med høyhals, samt skjorter som er knappet helt opp gjør at du ser større ut. Båthals får man bredere skuldre av. Mens en smal v-utringning ofte er det som er mest flatterende ut når brystene og magen vokser seg store. Tenk også på at en dyp, rundet utringning kan bli uheldig fordi det gjerne viser for mye hud og det ser fort ut som om puppene henger, spesielt hvis man har store bryster.

De siste årene har både større butikkjeder begynt å prioritere de gravide kundene. I tillegg finnes det mange spennende både norske og utenlandske nettsider som tilbyr tøffe klær til blivende mødre.
Når du går i gang med shoppingen forsøl å bygge opp en base garderobe av plagg som kan kombineres med hverandre og som kan brukes både til hverdag og fest. Tenk også på at størrelsene skal passe deg gjennom hele graviditeten så gå gjerne opp en størrelse spesielt på de plaggene du gjerne vil bruke på slutten også.

 

 

Bra nettshopping for gravide

www.denkulemage.nonorsk nettside med mye spennende. Godt utvalg på bukser og jeans, samt kjoler både til pent og hverdags. Hvis du heller vil besøke butikken, så finner du den i tredje etasje på Glasmagasinet ved Stortorvet.

www.ellos.no – her finner du supre mammaklær, samt vanlige klær som også gravide kan bruke. Mammaklærne er av merket Vertbaudet og har størrelsene 34-48. Ellos har lang erfaring av postlevering samt og det er enkelt både å hente ut og returnere pakker.

www.hm.com/no – Hennes & Mauritz er suverene spesielt når det gjelder prisen på sine mammaklær. Her finner du supre baseplagg og masse praktisk og pent tøy. Bakdelen er at mange andre går i de samme klærne, men sjekk HMs vanlige sortiment også, mange av plaggene her kan også brukes av gravide.

www.jojomamanbebe.co.uk – engelsk nettside med masse fint. Utvalget er stort og denne siden er super spesielt hvis du leter etter en finkjole. Leveringstiden her er 3-7 dager, og ekstra porto tilkommer om man bestiller fra Norge. Kontakt nettsiden for å få portoutgifter på leveransen din. Det tilkommer dessuten toll på varer som bestilles fra utenlandske sider.

www.mor-og-barn.dk – dansk side med mange spennende og gode merker som Milker med bra strikkede klær. Mama-licious med gode, superpraktiske BOOB, det tyske merket Anita og Hotmilk for å nevne noen. Leveransene sendes samme eller neste hverdag, og siden har egen kundeklubb på internettet hvor det månedlig trekkes en vinner av 300 kr til bruk i web-shoppen. Porto ca 149 kroner til Norge.

www.purlogpersille.dk – dansk side med veldig stort utvalg og kule merker som Queen Mum, Pomkin, Milker, Mothers en Vogue og Dote. Porto er 190 danske kroner, men handler du over 2000 er det portofritt. Det er også momsfritak på forsendelser til Norge og blir automatisk trukket fra.

 

 

 

Tips!
Knytt pene bånd under livet for å framheve magen. Fint uten på en skjorte eller en kjole til fest.

Tips!
Ensfarget virker forlengende. Kjør gjerne sko i samme farge som buksene.

Tips!
Velg rette og lange nok jeans. Bena virker allerede kortere med den store magen, så unngå spesielt for korte bootcut jeans.

 

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?