Nyheter- Mannen min har ikke lyst på meg

– Mannen min har ikke lyst på meg

- Den gjengse oppfatting er vordende fedre alltid er klare til sex. Dette er nok ikke alltid tilfellet! Faktisk er det mange menn som ikke synes at sine gravide koner er sexy i det hele tatt, sier jordmor Grethe. Ill.foto: Crestock
Av Babyverden 7509 Sist oppdatert 15.02.11

Hun er gravid og opplever at sexlysten hos mannen er helt fraværende. - Jeg opplever å ha behov jeg ikke får dekket og dette er så vondt og sårt, skriver hun til jordmor Grethe.

Spørsmål til jordmødrene:

Hei! Helt fra jeg fikk vite at jeg var gravid, har sex-lysten hos min mann avtatt og er nå helt fraværende. Jeg opplever å ha behov jeg ikke får dekket og dette er så vondt og sårt. Vi snakker om det når jeg føler det blir for vanskelig, for det er jo vanskelig for ham også. Han sitter med en følelse av at han ikke strekker til og at han gjør meg trist. Han sier at det å vite at det ligger et barn i magen gjør at all tenning og lyst blir borte og erstattes med en følelse av å skulle beskytte og vente på å bli pappa. Jeg har forståelse og synes det er fint at han tar hensyn og føler disse tingene..

Men det som i tillegg kan oppleves som like frustrerende er at den fysiske nærheten på andre måter ikke har økt og jeg kjenner at jeg føler meg rådvill, trist, frustrert og sårbar. Det jeg lurer på eller trenger litt input på er hvordan andre menn opplever dette og evt om hvordan jeg skal klare å håndtere denne triste såre følelse som kommer hver gang jeg tenker at jeg har lyst på sex med mannen min. Jeg føler meg svært egoistisk, men sex har vært en naturlig del av vår intimitet og nærhet og det at det nå ikke eksisterer er vanskelig å takle. 

Småbarnsforeldre har sex – selv om de ikke har lyst

Er du forelsket i kjæresten din?

Jordmor Grethe svarer: 


Hei !


Du er en tøff dame, som tør å sette ord på akkurat disse tingene, og du er IKKE egoistisk! Dette er fortsatt et tabu!!! Vi vet at for oss kvinner er et svangerskap noe som påvirker oss både fysisk og psyksisk, og sexlysten kan variere veldig fra kvinne til kvinne, fra et trimester til et annet. De fleste opplever at sexlysten blir mindre, andre synes ikke den endres nevneverdig, mens andre igjen synes den øker. Alt er like normalt :)


Når det kommer til de vordende fedre, er kanskje den gjengse oppfatning at de alltid er klare til sex. Dette er nok ikke alltid tilfellet! Faktisk er det mange menn som ikke synes at sine gravide koner er sexy i det hele tatt. De synes at de voksende magene, og mer fyldige formene ikke er så attraktivt.


Andre menn er, som du beskriver, redd for at de skal skade barnet under samleie. Dette vet vi jo ikke er tilfellet i det hele tatt, for barnet er godt beskyttet inni magen, og det vet nok de fleste menn også. Allikevel kan de altså, akkurat som kvinnene, miste lysten på sex i svangerskapet.


Du sier at dere klarer å snakke om dette, og det er selvsagt en stor fordel.


"Pliktsex" er neppe løsningen, det vil ofte kunne forverre situasjonen enda mer.Blir han tvunget til noe han ikke vil, utvikles det fort en ulyst, som det kan ta enda lengre å bli kvitt. Det er kanskje derfor at han heller ikke er så flink til å vise annen type nærhet, han kan være redd for å bli mistolket/misforstått, slik at du tror han inviterer til sex?


I en litt krevende tid, som et svangerskap er, er god kommunikasjon og kreativitet viktig. Kanskje kan du si til ham, at du respekterer at han ikke har lyst, men at du trenger nærheten likevel. Kos og klem, trenger ikke bety noe mer - før dere evt er enige om det. Vi vet at fysisk nærhet "føder" seksuell lyst, så kanskje kommer lysten krypende tilbake, hvis kravene forsvinner?


I tillegg kan han evt tilfredsstille deg, uten å gjennomføre et samleie, selv om det kanskje ikke var det du hadde sett for deg :)


Skulle dette bli et større problem, ville jeg anbefale dere å ta kontakt med feks Familievernkontoret i kommunen, eller med jordmor/lege som dere føler dere kan snakke med!


Lykke, lykke til videre! 


Mvh jordmor Grethe 


Han vil ha flere damer - jeg vil ha flere barn!


Slik ser mammakroppen ut


Gravid uke for uke


 


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: