Turner

Turner

Turner

Navnet Turner er en del i bruk til barn i USA, men er foreløpig lite eller ikke i bruk i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 300 Sist oppdatert 08.06.21
Turner er et etternavn tatt i bruk som fornavn. Opphavlig kommer det fra yrkesbetegnelsen dreier (håndverker) på engelsk. Vi kjenner det igjen i ordet to turn på engelsk, som blant annet betyr snu og dreie.

Så populært er Turner:

I 2020 var Turner på 997. plass i Topp 1000 guttenavn USA 2020.

Bruk av navnet Turner i Norge og andre land:

Turner har neppe vært brukt som fornavn i Norge. Det var gjennom 1900-tallet forbudt som fornavn i Norge fordi det er etternavn. Nå på 2000-tallet kan en få Turner som fornavn fordi det er i bruk som fornavn i andre land.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen med Turner som første eller eneste fornavn, men 6 gutter/menn het Tørner. I alt 103 het Turner som etternavn.

I USA var Turner i topp 1000 de fleste årene mellom 1900 og 1940, og kom inn igjen på listen i 1994. Navnet har vært inn og ut av topplisten, og har stort sett holdt seg langt nede i topp 1000. I 2020 var Turner på 997. plass for gutter i USA. Navnet hadde da falt med over 100 plasser fra året før.

Derfor fungerer Turner godt nå:

Turner kan bli brukt med inspirasjon fra mediene, blant annet fra artisten Tina Turners etternavn. Lydene r og n er mye brukt i navn.

Varianter av Turner:

Tørner

Slik uttales Turner

TØØN-ø, på britisk engelsk

TØØN-(ø)r, der ø-lyden blir uttalt svakt eller ikke uttalt, på amerikansk engelsk

TØR-ner, på norsk

TØRN-er, der RN blir uttalt som for rn i «barn» vil være naturlig uttale for mange på Østlandet, i Trøndelag og i deler av Nord-Norge.

Navn i samme sjanger som Turner

Alberth, Alisson, Aniyah, Barnaby, Berton, Cherelyn, Conner, Dermot, Ernie, Ery, Gerty, Herald, Herry, Honeylyn, Jeralyn, Jere, Jerico, Junette, Juro, Kadence, Kaiya, Kameron, Laurie, Legend, Maryline, Raine, Ryker, Serenne, Shayne, Torn, Tuncer, Vannessa, Zayne

Du kjenner Turner fra:

Film og tv-serie «Turner & Hooch», sanger Tina Turner, kunstner J.M.W. Turner, filmen «Mr. Turner», musikkgruppen «Turner Family Band», skuespiller Sophie Turner, musiker Ike Turner, vokalist Joe Lynn Turner

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Topp 1000 guttenavn USA 2020
Topp 1000 guttenavn USA 2019
Topp 1000 guttenavn USA 2018

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: