Meinhardt er et opphavlig tysk navn. Mein betyr makt, og hard vil si hard og fast. Meinhardt blir også brukt som etternavn. Det kommer av at fornavn ble til etternavn for etterkommere i flere europeiske områder sør for Skandinanvia inntil for noen hundre år siden. Det tilsvarer sen-navn i Norge, slik som Hansen.

Sist oppdatert: 16. november 2021

Så populært er Meinhardt:

Bruk av navnet Meinhardt i Norge og andre land:

Varianter av Meinhardt har vært i bruk i Norge fra 1600-tallet til tidlig på 1900-tallet. Det har mest vært formen Meinert, som er hentet fra nordtysk.

Den 01.01.2021 var det i Norge under 4 eller ingen med Meinhardt som første eller eneste fornavn, og det samme for Meinhart, Meinhard og Meinert. Da var det 26 med Meinhardt som etternavn.

Derfor fungerer Meinhardt godt nå:

Meinhardt kan bli brukt på grunn av tradisjon, eller med inspirasjon fra tysk bruk. Navnet har de mye brukte stemte konsonantene m, n og r. T er også mye brukt i guttenavn på 2000-tallet, som i Mathias, Teodor og Viktor.

Varianter av Meinhardt:

Meinert, Meinhard, Meinhart, Mentz, Menz

Slik uttales Meinhardt

MÆJN-hart, der rt på Østlandet, i Trøndelag og deler av Nord-Norge ofte blir uttalt som én lyd, som i «stort»

MÆJN-art, med samme uttalen for rt som ovenfor

Navn i samme sjanger som Meinhardt

Adelein, Bendt, Berndt, Bernhardt, Charita, Charl, Charlin, Charlot, Edvardt, Einius, Eleina, Godthard, Hagbard, Hard, Harjot, Harlin, Harriett, Heini, Lenhard, Margodt, Markvard, Meindert, Reinier, Reinold, Richardt, Rikarda, Thein, Torgard, Varda, Zein

Du kjenner Meinhardt fra:

Skuespiller Meinhardt Raabe, fekter Gerek Meinhardt

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelPalmer
Neste artikkelHerulf
DEL