Lucill er en form av Lucille, som igjen er en fransk form av Lucilla. Lucilla er blitt til som en latinsk form av Lucia. Lucia er et latinsk navn som betyr lys. E-en sist i Lucill har ofte blitt tatt bort i skrift på andre språk enn fransk fordi den ikke blir uttalt i fransk Lucille.

Så populært er Lucill:

Bruk av navnet Lucill i Norge og andre land:

Lucil, skrevet med én l, er kjent i Norge fra andre halvdelen av 1800-tallet. Lucil, Lucile og Lucille har vært brukt for noen få på 1900-tallet. Lucill har trolig ikke vært i bruk.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen med Lucill som første eller eneste fornavn, 18 Lucille, 11 Lucile og 6 Lucilla.

Skrivemåten Lucill har ikke vært i topp 1000 i USA så langt, men Lucille (med samme uttale) var i topp 100 i tidsrommet 1900 til 1937, og i topp 1000 til ut på 1970-tallet, og igjen fra 2003 av. I 2020 var Lucille på 276. plass der.

Derfor fungerer Lucill godt nå:

Lucill kan bli brukt fordi det har den godt likte stemte konsonanten l to ganger.

Varianter av Lucill:

Lucile, Lucilia, Lucilla, Lucille

Slik uttales Lucill

lo-SII(øl)L, på engelsk, der ø-lyden blir svakt eller ikke uttalt

ly-SIL, på fransk

Navn i samme sjanger som Lucill

Allette, Alli, Allyson, Anell, Bodhil, Camillia, Celicia, Cine, Cinthya, Cira, Cissi, Cyrille, Evilin, Fhillip, Gunille, Haily, Isobelle, Jacquiline, Jolly, Licia, Lilie, Lillibeth, Lillith, Lotus, Luchie, Lulli, Maribell, Mishelle, Norilyn, Precilia, Ritchell, Rolly, Sheilla, Soluna, Success, Wilmy

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLorence
Neste artikkelLune
DEL