Krusmynta er hentet fra urten med samme navn på svensk. Det har kommet i bruk som jentenavn med fortellingen om Pippi Langstrømpe, som på svensk fullt ut heter Pippilotta Viktualia Rullgardina Efraimsdotter Långstrump. Svensk krusmynta og norsk krusemynte er en urteplante som mest blir brukt for å gi smak til mat og drikke. Den blir også brukt som medisin.

Sist oppdatert: 12. august 2021

Så populært er Krusmynta:

Bruk av navnet Krusmynta i Norge og andre land:

Krusmynta er neppe i bruk som navn i Norge.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen med Krusmynta som første eller eneste fornavn i Norge.

I Sverige var det ved årsskiftet 2020/2021 i alt 68 jenter/kvinner med Krusmynta som første eller andre fornavn. Ingen av dem brukte det som tiltalenavn til daglig. De fleste av disse har fått navnet etter 1994.

Derfor fungerer Krusmynta godt nå:

Krusmynta kan bli brukt med inspirasjon fra bøker og filmer om Pippi Langstrømpe, i svensk form. Navn fra naturen er også godt likt på 2000-tallet.

Varianter av Krusmynta:

Krusemynte

Slik uttales Krusmynta

krus-MYNN-ta, på svensk

kruus-MYNN-ta, på svensk

KRUUS-myn-ta, på svensk

Navn i samme sjanger som Krusmynta

Antanina, Anthonie, Charisma, Chasmin, Christense, Cosmo, Evylyn, Grynet, Hermanus, Isebel, Justa, Klarise, Louvise, Marcellinus, Marise, Mosse, Nicolaus, Philippus, Rosella, Sebila, Selome, Seng, Seraphina, Serenne, Sidse, Synnve, Wilmy

Du kjenner Krusmynta fra:

Svensk navneform i Astrid Lindgrens fortelling om Pippi Langstrømpe, på svensk fullt ut er Pippilotta Viktualia Rullgardina Efraimsdotter Långstrump

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKrusemynte
Neste artikkelViktualia
DEL