NavnJentenavnKrusemynte

Krusemynte

Krusemynte

Krusemynte

Hvis jenter i Sverige kan hete Krusmynta burde jo Krusemynte fungere greit for norske jenter? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 206 Sist oppdatert 12.08.21
Krusemynte er hentet fra urten med samme navn. Krusemynte er neppe i bruk som navn. Krusemynte er ett av navnene til Pippi Langstrømpe, som på norsk fullt ut heter Pippilotta Viktualia Rullegardina Krusemynte Efraimsdatter Langstrømpe. På svensk er det Pippilotta Viktualia Rullgardina Efraimsdotter Långstrump. I Sverige er Krusmynta i bruk som navn. Svensk krusmynta og norsk krusemynte er en urteplante som mest blir brukt for å gi smak til mat og drikke. Den blir også brukt som medisin.

Så populært er Krusemynte:

Bruk av navnet Krusemynte i Norge og andre land:

Krusemynte er neppe i bruk som navn i Norge eller i andre land.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen med Krusemynte som første eller eneste fornavn i Norge. Det var ikke i bruk i Sverige, men varianten Krusmynta er i bruk der.

Derfor fungerer Krusemynte godt nå:

Krusemynte kan bli brukt med inspirasjon fra bøker og filmer om Pippi Langstrømpe. Navn fra naturen er også godt likt på 2000-tallet.

Selv om Krusemynte ikke er i bruk som navn, er det sannsynlig at det vil kunne bli godkjent. Det vil også kunne bli godkjent for gutter dersom ingen jenter har fått navnet på den tiden noen ber om å få det for gutter.

Varianter av Krusemynte:

Krusmynta

Slik uttales Krusemynte

kru-se-MYNN-te

Navn i samme sjanger som Krusemynte

Alexanter, Alusine, Andrus, Antea, Bentein, Bruse, Einius, Eldrunn, Eusebio, Gynther, Jardtrud, Kjeldrun, Kjerulf, Krestine, Kristher, Larus, Mante, Muse, Noemy, Norulf, Pantelis, Rosemari, Rosemond, Rullgardina, Semi, Semina, Sirus, Susen, Syntia, Wiltrud

Du kjenner Krusemynte fra:

Norsk navneform i Astrid Lindgrens fortelling om Pippi Langstrømpe, på norsk fullt ut Pippilotta Viktualia Rullegardina Krusemynte Efraimsdatter Langstrømpe.

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Naturnavn
Navn inspirert av blomster, planter og trær
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: