Heimann

Heimann

Heimann

Heimann har tysk opphav og er et etternavn brukt som fornavn i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 63 Sist oppdatert 19.11.21
Heimann er trolig helst et tysk etternavn tatt i bruk som fornavn i Norge. Som tysk etternavn er det satt sammen av Hein og kjæleform-endingen mann. Hein er kortform av tyske Heinrich, som tilsvarer Henrik. Navnet Henrik kommer fra tysk og betyr en som har en gård og er rik. Den første delen av navnet, Hen, kommer fra ord som har med en hjem/gård eller innhegning å gjøre. Rikdom på tiden da navnet ble til, var helst gårder og jorder. Det siste i navnet -rik, er det samme som ordet rik.

Så populært er Heimann:

Bruk av navnet Heimann i Norge og andre land:

Heimann, og varianter, finnes i Norge fra andre halvdel av 1800-tallet, både som fornavn og etternavn. Mange med navnet har det som navn nummer 2, som i flere tilfeller kan tilsvare mellomnavn (av etternavntype). I 1900-folketellingen var det 4 gutter/menn med varianter av navnet som første fornavn, flere med tysk og russisk bakgrunn. Det var Heyman, Heymann og Heiman.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Heimann som første eller eneste fornavn, og 13 med Heimann som etternavn.

Derfor fungerer Heimann godt nå:

Heimann er sjelden og vil blant annet bli brukt i familier der navnet har vært brukt som fornavn før. Det har lyder som er godt likt. Det er de tydelig stemte konsonantene m og n.

Varianter av Heimann:

Heiman, Heimand, Heymann

Slik uttales Heimann

HÆJ-mann

HEJ-mann,kan være noe i bruk i Trøndelag og nordover

HAJ-mann, på tysk

Navn i samme sjanger som Heimann

Adelein, Alethe, Blanche, Brim, Deina, Eiman, Eimar, Emthe, Freid, Heidie, Heini, Helmod, Henrica, Herluf, Ime, Jeanethe, Keino, Kimmi, Leizel, Marichen, Maximilliam, Meindert, Mishelle, Ranheid, Reinold, Roche, Sheri, Sophea, Thein, Thereza, Willhelm, Zein

Du kjenner Heimann fra:

Sjakkspiller Andreas Heimann

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: