Harbor

Harbor

Harbor

Harbor er et unisex-navn.
Av Babyverden 118 Sist oppdatert 22.09.22
Harbor har flere opphav og blir brukt for begge kjønn. I Norge har Harbor blitt til som en dialektform av Herborg. Herborg er et nordisk navn fra mellomalderen. Det består av to deler som betyr hær og beskyttelse. Det er variant av Herbjørg. På engelsk, og særlig i USA, blir Harbor brukt for begge kjønn, og det er hentet fra etternavnet Harbor, som betyr havn. Harbor er amerikansk skrivemåte for havn, mens harbour er britisk engelsk.

Så populært er Harbor:

Bruk av navnet Harbor i Norge og andre land:

I Norge har varianter av Herborg vært brukt siden mellomalderen. Bruken minket mye fra rundt midten av 1900-tallet. Disse navnene var særlig bruk nord i Telemark, og i Buskerud og Hordaland.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner og gutter/menn med Harbor som første eller eneste fornavn.

I USA har Harbor blitt brukt både for jenter og gutter siden tidlig på 2000-tallet. For jenter var det omkring 40 fødte i året fra rundt 2015. For gutter var det på samme tid rundt 20 i året.

Derfor fungerer Harbor godt nå:

Harbor kan bli brukt for jenter fordi det har tradisjon og er et opphavlig nordisk navn. Harbor kan også bli brukt med inspirasjon fra engelsk. Den ganske lave bruken av navnet for gutter, kan føre til at navnet ikke blir godkjent for gutter i Norge. For jenter vil det uansett bli godkjent på grunn av norsk tradisjon.

Varianter av Harbor:

Harborg, Herbjørg, Herborg

Slik uttales Harbor

HÆÆR-bårr, på norsk

HAAB-ø, på britisk engelsk

HAARB-(ø)r, på amerikansk engelsk, med ø-lyden svakt eller ikke uttalt

Navn i samme sjanger som Harbor

Ashlynn, Aspyn, Charin, Charity, Charleigh, Clover, Eldborg, Estrella, Godthard, Hard, Hariette, Harlee, Harlek, Hartvik, Helgar, Ildar, Ingvor, Jegr, Johar, Kimora, Lenhard, Richardt, Rosalee, Sharlene, Sharyn, Soleil, Torsteinn, Trausti, Tristen, Tristian, Zacharia

Relaterte lister:

Naturnavn
Navn inspirert av hav, elv og vann
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler om navn: