Figaro

Figaro

Figaro

Figaro er et fransk navn.
Av Babyverden 113 Sist oppdatert 23.01.23
Figaro som fornavn kommer fra et fransk ord som betyr barberer. Navnet er særlig kjent fra flere musikalske komedier. Figaro er også etternavn. Det kommer mest sannsynlig fra figaro som fransk yrkesbetegnelse for barberer.

Så populært er Figaro:

Bruk av navnet Figaro i Norge og andre land:

Figaro har neppe vært brukt som fornavn i Norge foreløpig.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen med Figaro som første eller eneste fornavn. I alt 5 hadde samtidig Figaro som etternavn.

I Sverige var det den 31.12.2021 i alt 34 gutter/menn med Figaro som ett av sine fornavn. Som første fornavn har det der særlig blitt brukt for barn på 2000-tallet. Navnet er ellers kjent fra musikkspill, for tegneseriefigurer og som navn kjæledyr.

Derfor fungerer Figaro godt nå:

Figaro kan bli brukt med inspirasjon fra musikkstykker med navnet. Selv om navnet bare er brukt som etternavn i Norge, vil det kunne bli godkjent som fornavn for gutter fordi det er i bruk som det i Sverige.

Slik uttales Figaro

fi-ga-RÅÅ, på fransk

Navn i samme sjanger som Figaro

Aragon, Aragorn, Cæsar, Cæsarine, Edwige, Effi, Fidel, Filloreta, Fiori, Firoz, Gandalf, Gassan, Grigorios, Hanifi, Helgar, Herkules, Igoris, Keagan, Magalie, Miguelina, Morgana, Nafiso, Raegan, Rigoberto, Rogan, Safina, Shafique, Signor, Signora, Torfin, Tringa, Vigo, Zaga, Zemfira

Du kjenner Figaro fra:

Figuren Figaro i musikkstykker med tekst, som kallenavn i «Barbereren i Sevilla» med musikk av Rossine, i «Figaros bryllup» med musikk av Mozart, katten Figaro i Disney’s «Pinocchio»

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som slutter på o
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: