Engelbrikt opphav i det tyske Engelbrekt (også skrevet Engelbrecht). Den første delen kan bety det samme som folkeslaget angler, som er bakgrunnen for engelskmennene. Delen -brekt betyr skinnende.

Sist oppdatert: 21. oktober 2021

Så populært er Engelbrikt:

Bruk av navnet Engelbrikt i Norge og andre land:

I Norge ble varianter av Engelbrikt særlig blitt brukt fra 1500- til 1800-tallet. Former med Eng- først ble særlig brukt på Østlandet. Former med Ing- først, som Ingebrigt og Ingebrikt, var derimot mest brukt på Vestlandet og i Trøndelag.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Engelbrikt som første eller eneste fornavn, og det samme for Engelbrigt.

Derfor fungerer Engelbrikt godt nå:

Engelbrikt kan helst helst bli brukt fordi det er et navn med gammel tradisjon. Navnet har de godt likte stemte konsonantlydene ng og l. Også de ustemte stopp-lydene (vi hører stopp i munnen) k og t, og dessuten p, er vanlig i guttenavn ut over 2000-tallet, som i Mathias, Oskar, Henrik, Kasper, Kaspian, Jakob (uttalt med p).

Varianter av Engelbrikt:

Brigt, Brikt, Embret, Embrik, Engebret, Engelbrekt, Engelbrett, Ingebret, Ingebrigt, Ingebrikt

Slik uttales Engelbrikt

ENG-el-brikt, der NG blir uttalt som en ng-lyd

ENG-gel-brett, der «ng» navnet blir uttalt med ng-lyd og dernest en g-lyd, som er vanlig på Vestlandet.

Navn i samme sjanger som Engelbrikt

Aiken, Arlena, Benedek, Betten, Clementina, Denni, Endrias, Enrica, Frende, Gerben, Henne, Ingeli, Inggerd, Ingwill, Janken, Jenica, Kellen, Kiersten, Lenn, Lotten, Mayen, Ments, Nienke, Ren, Renske, Rosilene, Stefen, Swen, Tommen, Venelin, Wengel, Wincent

Jentevariant(er) av Engelbrikt:

Ingebreta, Ingebretine, Ingebrigta, Ingebrigtine

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelGottschalk
Neste artikkelEmik
DEL