Darci er variant av Darcy, som begge blir brukt som fornavn for begge kjønn. Darcy er også et normannisk (nord i Frankrike) etternavn særlig brukt i engelske og irske områder. Etternavnet ble tatt I bruk som fornavn fra 1500-tallet. Opphavet til etternavnet er ett av flere stedsnavn Arcy i Nord-Frankrike med den franske preposisjonen de (= fra) foran, slik d'Arcy. Betydningen er ikke kjent.

Sist oppdatert: 17. august 2020

Så populært er Darci:

Bruk av navnet Darci i Norge og andre land:

Ved inngangen til 2020 var det under 4 eller ingen med Darci som første eller eneste fornavn i Norge, og heller ingen med variantene Dracy, Dracey eller Darcie.

I England og Wales var Darci på 791. plass for jenter født I 2018. Formen Darcey mer mer brukt der.

I USA var Darci blant de 1000 mest brukte jentenavnene fra 1962 til 1984, men navnet har vært ute av topplistene der siden.

Derfor fungerer Darci godt nå:

Dersom Darci blir brukt i Norge, er det sannsynligvis enten i familier med utenlandsk bakgrunn eller foreldre som er inspirert gjennom mediene.

Navnet er lite eller ikke brukt i Norge på 2000-tallet.

Varianter av Darci:

Darcey, Darcie, Darcy

Slik uttales Darci

DAAS-I, på britisk engelsk

DAARS-I på amerikansk engelsk

Navn i samme sjanger som Darci

None, Noon, Norilyn, Oleanne, Omelia, Orian, Oswaldo, Pam, Pat, Patricie, Phebe, Pixie, Poe, Precilia, Princes, Qian, Raine, Ramonette, Raven, Rechelle, Rhett, Rian, Ric, Ricco, Ritchell, Rizalyn, Ro, Robbert, Roddy, Rode, Rodny, Roeland, Rolly

Du kjenner Darci fra:

Sanger Darci Lynne Farmer, ballettdanser Darci Kistler

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDarcey
Neste artikkelDarcie
DEL