Brynla

Brynla

Brynla

Brynla er et nordisk navn som kan være fint å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 144 Sist oppdatert 28.04.22
Brynla er en variant av Brynhilda. Brynhilda var allerede i middelalderen en variant til Brynhild, og begge er nordiske navn. Delen Bryn finnes i mange jente- og guttenavn og betyr brynje, altså et vern for kroppen i kamp. Hild betyr strid og kamp. A-en har siden middelalderen ofte vært ending i jentenavn i Norge, og mer i tale enn i skrift.

Så populært er Brynla:

Bruk av navnet Brynla i Norge og andre land:

Varianter av Brynhilda har vært brukt siden 1300-tallet. Fra rundt 1500 og senere kom det særlig i bruk varianter som Brynilla, Brynille og Brønla. I 1801-folketellingen var det ingen Brynla, og rundt 25 Brønla. Formen Brynla kom mer i skrift fra sent på 1800-tallet, og har sannsynligvis vært svært lite brukt før det.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen med Brynla som første eller eneste fornavn, og det samme for Brønla, Brynilla og Brynille.

Derfor fungerer Brynla godt nå:

Brynla kan bli brukt fordi det har tradisjon og nordisk opphav. Navnet har de godt likte stemte konsonantene n og l. B-en har også kommet litte mer i bruk i jentenavn rundt 2020. Det er et nokså kort navn som slutter på -a, noe som er vanlig ut over 2000-tallet.

Varianter av Brynla:

Brynhilda, Brynilla, Brynille, Brønla

Slik uttales Brynla

BRYNN-la

Navn i samme sjanger som Brynla

Albret, Barbra, Britha, Brodd, Broder, Bruse, Brynilla, Brynulf, Dyre, Engebrikt, Falkvor, Grynet, Gulbrand, Gynther, Herbrand, Herry, Hildebrand, Ingebreth, Lyngve, Maybrit, Nynke, Sigbrit, Snefryd, Solfryd, Synna, Synve, Thrym, Trygge, Trygvald, Yngva, Yngvill

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: