Bonsak

Bonsak

Bonsak

På jakt etter et sjeldent navn til babyen din? Hva med å velge Bonsak? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 11 Sist oppdatert 16.02.22
Bonsak er et opphavlig tysk etternavn som har blitt tatt i bruk som fornavn for gutter i Norge. På tysk var og er etternavnet helst skrevet Bohnsack, som kan ha flere opphav. Det kan være hentet fra et stedsnavn i Gdansk (tysk: Danzig) som har vært tysk område, men som nå er i Polen. Det har ikke kjent betydning. Eller etternavnet Bohnsack kan være forkorting av det tyske etternavnet Bohnensack, som vil si bønnesekk. Ordet Bohnensack var en yrkesbetegnelse for bønneprodusenter og bønnehandlere. Det er også mulig etternavnet har blitt til i Danmark av det danske bønnesekk, men laget om til en tysk form.

Så populært er Bonsak:

5 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Bonsak i Norge og andre land:

Fornavnet Bonsak kom i bruk i Norge rundt 1830, og var mest brukt i Trøndelag og Nordland. Bruken var inspirert fra etternavnet til en innvandret presteslekt, blant annet fra en mann som var biskop og stortingsrepresentant.

Den 01.01.2022 var det 5 gutter/menn med Bonsak som første eller eneste fornavn. Samtidig var det 63 med Bonsak som etternavn.

Derfor fungerer Bonsak godt nå:

Bonsak kan bli brukt fordi det har tradisjon. Guttenavn som ender på de harde konsonantene p, t og k har kommet mer i bruk rundt 2020, slik som k i dette navnet. Andre slike navn er Henrik, Isak, Filip og Jakob (der b-en blir uttalt p).

Varianter av Bonsak:

Bonsach, Bonsack

Slik uttales Bonsak:

BONN-sakk

BÅNN-sakk

Navn i samme sjanger som Bonsak:

Alberth, Annemone, Annsofi, Anthonie, Antonett, Berton, Bodhil, Bothilde, Casander, Christense, Eldborg, Emmerense, Hansa, Hansten, Hillborg, Huldeborg, Jakoba, Jensen, Johakim, Jonil, Jonne, Kristjon, Kron, Leosander, Loisa, Rosalin, Salmøy, Sonje, Talisa, Thilak, Thonny

Jentevariant(er) av Bonsak:

Bonsachine, Bonsakine

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne guttenavn (færre enn 10 personer)
Underdogs  navn som brukes lite nå

Kilde(r):Navneforsker Ivar Utne og Statistisk sentralbyrå.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: