Benton

Benton

Benton

Navnet Benton er blant annet litt i bruk til barn i USA, men navnet er trolig ikke i bruk i Norge foreløpig. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 33 Sist oppdatert 31.05.22
Benton som fornavn er hentet fra et etternavn. Etternavnet Benton kommer fra bosteder i England. Stedsnavnene blir forklart på flere måter. Alle forklaringene går ut på at -ton vil si bosted. Det tilsvarer omtrent tun på norsk. Den første delen Ben- eller Bent- har blant annet blitt til fra det gamle fornavnet Bunta uten kjent betydning, slik at stedsnavnet vil si Buntas bosted. Denne første delen blir også forklart som bønner, som vil at en dyrket bønner der, og av et ord som betyr blant annet enggress.

Så populært er Benton:

I 2018 var Benton på 998. plass i Topp 1000 guttenavn USA 2018.

Bruk av navnet Benton i Norge og andre land:

Benton har foreløpig trolig ikke vært brukt som fornavn i Norge, men finnes som etternavn.

Den 01.01.2022 var det i Norge under 4 eller ingen med Beton som første eller eneste fornavn, og 6 med Benton som etternavn.

I USA har Benton vært blant de tusen mest brukte guttenavnene siden sent på 1800-tallet og kanskje før, og fram til og med 1968. Navnet var i denne tiden mye rundt 700. plass. Benton har vært inne på nytt fra 2011 til 2017, med 822. plass som det beste.

Derfor fungerer Benton godt nå:

Benton kan bli brukt med inspirasjon fra andre land. Navnet har den mye brukte stemte konsonanten n to ganger. Også ustemte stop-lyder som p, t og k har kommet mer i bruk for gutter på 2000-tallet, slik som t i dette navnet.

Slik uttales Benton

BENT-øn, på britisk engelsk

BENT-(ø)n, der ø-lyden er svakt eller ikke uttalt, på amerikansk engelsk

Navn i samme sjanger som Benton

Amia, Antony, Ariah, Begona, Benson, Brantley, Brinley, Cade, Dalton, Gage, Gracelyn, Gracelynn, Gracie, Hallie, Jase, Jobelle, Kade, Kason, Kinley, Lawson, Lillibeth, Madilyn, Malakai, Maybell, Peyton, Phebe, Princeton, Raelyn, Rebecha, Rylie, Sullivan, Zayne

Du kjenner Benton fra:

Karakteren Peter Benton fra tv-serien «ER»

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Topp 1000 guttenavn USA 2018

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: