JulekalenderSchleich – wild life

Schleich – wild life

Av Maren Eriksen og Janet Molde Hollund 9127 Sist oppdatert 06.11.17
Kanskje ikke så julete, men barn elsker jo å leke med dyr!

Pris: 319,-

Aldersgruppe: 5-8 år

Førsteinntrykket: Nytt og spennende med ville dyr i julekalenderen. Men kjøper du julekalender for å komme i stemning, er ikke dette den rette. Her er det fokus på villmarktemaet, og de ville dyrene ser ikke ut til å feire jul. Men hvor artig er det vel ikke for de små å få både tiger, ape, slange og pandabjørn i lukene?

Omslaget på esken røper hva som er i kalenderen. Vil du skjule dette for barna, bør du ta av dette før du gir den bort. Baksiden av selve kalenderen kan gi barnet for høye forventninger til hva som er inni kalenderen.

Vi ser med litt bekymring at det er veldig mye små ting i kalenderen. De store dyrene er spennende, og det kan nok også et dyreskjelett være. Men det er kanskje ikke like morsomt å ha flere dager med ulike typer frukt, planter, steiner og et par klistremerker? Vær derfor forberedt på blanda reaksjoner når de ulike lukene åpnes. Det er åtte dyr til sammen i kalenderen, hvorav tre er store. Det betyr at 16 av lukene er uten dyr. Kanskje greit å være forberedt på?

De voksnes vurdering:

Her ble vi positivt overrasket. Det er mye innhold i kalenderen, og selv om noen av dyrene er små, er det lite «fyll» og mye leker. Noen av lukene inneholder likevel kjedelige ting som blomst og stein. Barna måtte ha hjelp med lukene og plasten, men så var det rett i lek. Selv uten juletema er dette en av testens beste kalendere.

Barnas vurdering:

Her var entusiasmen på plass med én gang. Den holdt seg høy med noen få unntak. Alle de seks barna lekte. Det mest spennende var å skremme oss med slanger og edderkopper og andre småkryp mammaer (og pappaer?) ofte ikke er like begeistret for.

Og selv i luker uten dyr, var stemningen god.

– Jeg synes denne var kjekk allerede. Se, apekatten spiser en banan! sa Theodor (5 år) tidlig i testen.

Ellers fikk vi ikke så mange kommentarer – barna var for opptatt av å leke.

Johanna fikk fikk en slange i luken hun åpnet, til stor begeistring fra Felix. Jenny er i gang med å åpne nok en luke.

Konklusjon:

Dette var en av de få kalenderene som begeistret alle barna. For de fleste andre var noen barn mer entusiastiske enn andre. En kjekk kalender som passer godt for barnehagebarn. Schleich har også andre kalendere med bondegård- og hestetema hvis det skulle friste mer. Vi syntes ikke det gjorde noe at dyrene ikke var så "julete".

Schleich_kalenderinnhold2017_1068
Innholdet i Schleich-kalenderen Wild life.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: