GravidYoga for gravide

Yoga for gravide

Av Babyverden 6740 Sist oppdatert 30.05.12

Kunne du tenke deg å prøve gravid-yoga? Ordet yoga betyr balanse - både rent fysisk, men også mellom kropp og sjel. Kanskje nettopp den treningsformen som passer best akkurat nå? Filmene viser deg hvordan!

Yoga betyr balanse, og balanse finnes på mange nivå: mellom kropp, psyke og ånd, mellom mennesker og mellom de sterke kreftene i naturen, tyngdekraften og luften. Det hjelper dessuten leddene dine å bli mer smidige og fokuset på pusten øker oksygenopptaket.

Mange opplever at yoga under graviditeten har hjulpet dem å lindre plager og gjort dem mer fleksible. En trygg og fleksibel kropp gir et godt utgangspunkt for fødselen.

Les mer om yoga og meditasjon

Her er filmer over øvelser som passer godt for deg som er gravid. Du kan gjøre dem hjemme. Begynn gjerne med et par stykker og legg til etter hvert til du har et helt program.

Mange har gode erfaringer med yoga. Her forteller noen gravide om sine opplevelser: Yoga i svangerskapet – den perfekte treningsform?

Yoga-fersking? Ikke fortvil. Her gir innehaver av Atha Yoga, Camilla Veen, deg svar på noen vanlige spørsmål om yoga og graviditet: Råd og retningslinjer for gravid-yoga.

- Jeg anbefaler gravide å gjøre yoga fra uke 14 i svangerskapet og helt frem til fødselen. Helst bør øvelsene gjøres to ganger i uken eller mer, da merkes forandringer. Øvelsene gjør både godt for mor og barn. Jeg har hatt gravide med bekkenløsning på kurs som har blitt kvitt plagene etter to ganger, sier Bodil.

Les mer om hva Bodil Mauritzen, innehaver av Yogayoga, mener om gravid-yoga: Yoga - super trening for gravide

Føler du deg ikke i form til å trene? Du kan likevel gjøre yoga. Visste du at noen yogaøvelser hjelper mot kvalme? Og at andre yogaøvelser hjelper om du føler deg ustyrtelig trøtt? Og at andre yogaøvelser kan lindre – og faktisk fjerne bekkenplager? Les mer om yoga mot kvalme og tretthet

Ønsker du mer inspirasjon til gravidtrening? Sjekk disse ti filmene som viser enkle treningsøvelser du kan gjøre på stuegulvet!

Podcast: Trening under graviditeten
Gjest: jordmor og treningsinstruktør Cecilie Eik


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: