0 uker

Av Babyverden 38681 Sist oppdatert 31.03.09

Fra 0 uker og 0 dager til 0 uker og 6 dager av svangerskapet.

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

Om barnet:

Denne uken begynner med første blødningsdag i siste menstruasjon. Du er ikke gravid ennå, men vi regner fra denne dagen fordi det kan være vanskelig å vite når unnfangelsen finner sted. En ny syklus har begynt og kanskje tenker dere på å prøve å bli gravide denne måneden.Til foreldrene:

I svangerskapsomsorgen settes starten for svangerskapet til første dag i siste menstruasjonen før positiv graviditetstest. Dette kan virke litt rart, siden befruktningen ikke har funnet sted ennå, men denne dagen er lettere å fastsette enn tidspunktet for unnfangelse. Selv om noen foreldre vet nøyaktig når de hadde samleie, kan det gå noen dager til befruktning faktisk skjer, og man får ikke noe synlig tegn på akkurat det.

Egget som skal bli befruktet om cirka to uker ligger og venter i eggstokken. Det har det gjort siden mor selv var et foster! Sædcellen som skal smelte sammen med egget holder på å modnes. Det tar rundt ti uker å produsere en sædcelle.

Selv om graviditeten ikke er et faktum ennå, er det lurt å begynne å leve som om den er det. Mor bør kutte ut røyk, snus og alkohol, leve sunt og huske å ta det viktige B-vitaminet folat. Det blir enklere å leve sunt om dere begge går inn for det.Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: