GravidTegner livet med kos og kaos

Tegner livet med kos og kaos

Ting du ikke sier til gravide;)
Av Janet Molde Hollund 2042 Sist oppdatert 13.11.15

Line Severinsens humoristiske tegninger av livet som gravid og småbarnsmamma går verden rundt. – Det er helt vilt akkurat nå, men kjempegøy! Folk kjenner seg igjen i det jeg tegner, sier hun.

Alle tegninger er gjengitt med tillatelse av Line Severinsen, Kos og kaos

Da Babyverden først kontaktet Line forrige uke, var livet helt som vanlig for tobarnsmoren fra Trondheim, bosatt i Bergen. Hun var hjemme i barselpermisjon med yngstemann Mathias på fem måneder, og publiserte ukentlig sine betraktninger av livet som gravid og babymamma på bloggen Kos og kaos.

Line sammen med sønnen Mathias (5 måneder).Interessen eksploderte
For to-tre dager eksploderte plutselig interessen for Lines tegninger. Også internasjonalt.
– Jeg så at det var publisert en artikkel med tegningene mine i Spania. I løpet av tre dager steg antall følgere på Instagram fra 2000 til 33000. Jeg vet ikke hvordan alt startet, men tegningene ble i alle fall delt videre – blant annet til nettstedet Bored Panda. Ett av bildene hadde 1,3 millioner visninger, forteller Line.

Nå sitter hun nedlesset i mail med forespørsler fra hele verden, og sliter med å holde tritt. Babyen Mathias og storesøster Maia på tre år passes i skrivende stund av to av Lines venninner, slik at Line kan få svare på forespørsler fra land som USA, Canada, Japan, England, Italia og Nederland.

– Jeg har ikke helt oversikten. Men det har kommet forespørsler fra noen arabiske land også. Jeg forstår ikke helt hva det står, ler hun.

Ikke lett å se nedenfor magen...

Alle menns bekymring...

Lines kommentar til bildet: Når kan man spørre om noen er gravid? Jeg tør aldri mer å spørre før de sier det selv. Tegningen er ikke overdrevet. Var dessverre akkurat slik det skjedde *flau*.

 


Tror åpenheten og ærligheten slår an

Årsaken til suksessen tror hun først og fremst ligger i at folk kan kjenne seg igjen.
– I Norge er vi vant med at bloggere er ganske åpne, men slik er det nok ikke i alle land, sier Line.

De siste par dagene har hun brukt en del tid på å oversette de norske tekstene som hører til tegningene. Det må til for at alle de internasjonale mediene skal kunne publisere tekster leserne deres forstår.
– Det er nok mye rar engelskoversettelse på tegningene mine akkurat nå, ler hun.
Begynte på hemmelig adresse

Når Line ikke er i permisjon, jobber hun i et firma som designer og lager animasjoner for blant annet Facebook og YouTube.

Tegningene til Kos og kaos startet som et sideprosjekt da hun var gravid for første gang.
– Jeg la ut tegningene på en nettadresse ingen visste om, og ba vennene mine gå inn og se. Tilbakemeldingene var veldig gode, vennene mine lo og lo, forteller Line.

Etter hvert kontaktet hun selv sol.no, hvor hun ble plukket ut som dagens nettside. I halvannet år leverte hun også tegneserien «Rampestreker» bladet «Mamma».

Fanger opp historier til inspirasjon
Tegningene er inspirert av hennes eget liv, men langt fra alt er selvopplevd.
– Det er ikke så galt i virkeligheten som det kan se ut. Jeg setter ting litt på spissen. Jeg hører nok ekstra godt etter hva folk sier og snakker om, og baserer også mye på historier folk forteller meg. Det handler mye om gravid- og barseltid. Men det kan nok endre seg etter hvert, sier hun.

Bokdrøm
Drømmen er å få gi ut en bok med tegningene sine. Til nå har Line laget rundt 100, og har ideer til mange flere som ikke har rukket å komme til tegnebrettet.

Kommer du til å øke tempoet nå som du er blitt så populær?
– Det har gått bra med en publisering i uken så langt, og jeg håper jeg kan holde det på det nivået, sier Line.

For selv om hun elsker å tegne, har hun ingen ønsker om å gjøre dette til en heltidsjobb.
– Jeg har lyst til å være i jobb og ha kollegaer rundt meg. Kos og kaos skal fortsette å være et sideprosjekt, sier hun.


Jordmødrene på nett-TV...i reprise!


Party-pumping!


Samsoving, den eneste måten "vi" kan få noe søvn på!


Tom for sjokolade - krise!


 


Hva om vannet gikk på bussen?


Marerittfødsel.


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: