Sist oppdatert: 23. mars 2011

Spørsmål:

Jeg er gravid i uke 29 og føler meg mye svimmel om dagen. Noen ganger blir jeg helt kokvarm og kvalm. Må da legge meg ned på ett kaldt sted og kjøle meg ned med å spise isbiter for at det skal gå over. Når det ikke går over så kaster jeg opp. Det gjør at jeg føler meg bedre med engang. Har litt lite matlyst om dagen, men prøver å tvinge i meg mat til alle måltider. Var på kontroll på tirsdag, hadde en blodprosent på 11,5prosent og litt vanlig «forurensning» i urin som hun kalte det. Kan det komme av det?

Svar:

Hei

Lurer på om du har andre symptomer end de du nevner her…..? Har du f.eks. hjertebank? Kommer disse symptomene med varme og svimmelhet i spesielle situasjoner?

Noen gravide kan slite med er ganske varierende blodtrykk. Hvis det plutselig blir lavere end vanlig kan man bli ganske svimmel og uvel og noen kaster opp. Har du snakket med legen din om dette? Det kan nemlig også ha noe med stoffskiftet ditt å gjøre. Hvis det et stoffskiftet ditt som er påvirket må man ta en blodprøve for å finne ut om du trenger behandling. Uansett er det ikke noe som høres akutt farlig ut, men det er sikkert lurt å sjekke det litt mer ut med legen din!

Lykke til videre da.

Vennlig hilsen jordmor Ragna.

Hva synes du om artikkelen?