Sist oppdatert: 21. april 2011

Spørsmål:

Hei, beklager den ekle overskrifta, men dette er det som bekymrer meg. Jeg har helt fra starten av svangerskapet hatt økt utflod, de første ukene såpass mye og flytende (hvitt) at jeg trodde jeg blødde og måtte sjekke stadig vekk. Nå har mengden avtatt veldig, men de siste to ukene har det noen ganger kommet noe som ser ut som slim (gult, en anelse grønt kanskje, men ganske lys farge) på pairet etter toalettbesøk. Det er ikke store mengder, men nok til å stresse meg. Jeg får noen ganger skikkelige stikkinger i livmor, ikke i sidene men midt foran, og ofte synes jeg slimet kommer en stund etterpå.

Jeg har opplevd en MA i uke 9/10, og er så ufattelig redd for å oppleve dødt foster på UL igjen. Jeg har født et friskt barn etter min MA, men kan ikke huske disse stikkingene og denne typen utflod fra det svangerskapet…. Kan det være at noe er galt og at det er deler av slimproppen som går? Eller skal jeg roe meg med at dette sikkert er normalt? På forhånd takk for svar!

 

Svar:

Hei!

Jeg skjønner godt at du er urolig for å oppleve MA igjen! Du sier ingenting om du har noe ubehag ellers, kløe, svie i underlivet. Du kunne jo evt fått tatt en bakt prøve av vaginalsekret, kanskje du har en sopp infeksjon? Hør med legen eller jordmora di, det er en enkel sak å få tatt.

Så lenge du ikke blør friskt, er jo det et godt tegn. En kan got ha litt murring og stikninger, uten at det trenger bety at noe er galt. Når du har såpass langt i svangerskapet, er det jo også fullt mulig å høre fosterlyden, så kanskje det hadde beroliget deg litt.

Hvis du fortsatt har de samme plagene, hadde jeg som sagt fått sjekket det opp.

Masse lykke til!

Mvh jordmor Grethe

Hva synes du om artikkelen?