GravidMens vi venter ...

Mens vi venter …

Av Babyverden 2631 Sist oppdatert 28.01.05

Er du gravid og venter i spenning på at den lille hybelboeren skal komme ut? Da bør du utnytte tiden godt. Du vil nok merke at tiden vil gå fort frem til det kommer en som krever det meste av din oppmerksomhet...

Bruk tid sammen med partneren din. Spis en lang frokost på sengen. Lei favorittfilmene på video og kos dere i sofaen en hel dag. Gå lange turer i skogen og ha gjerne piknik et romantisk sted. Les høyt fra en god bok for hverandre. Ha massevis av spontan sex. Når babyen kommer kan det bli lenge til neste gang! Babyer har en evne til å merke når foreldrene helst vil ha en stund for seg selv, for så å gjøre seg svært bemerket!

Spis et langt og godt måltid på restaurant. Om ikke lenge kommer du til å foretrekke restauranter med høy bakgrunnstøy (andre barn), festlig dekor på veggene og mat som selges med en liten leke. Benytt derfor sjansen til å spise en deilig femretters på byens beste restaurant.

Gå på kino. Små barn passer dårlig sammen med kinoer. (Dersom du ikke vil gå på babykino da, sammen med et titalls andre bråkete barn. ) Gode filmer bør ses uten forstyrrelser. Få derfor med deg det du kan før fødselen.


En kveld på byen med jentene. Venninner har en tendens til å elske babyer, så du kommer garantert ikke til å få problemer med å tilbringe tid med dem etter fødselen. Men det kan bli langt mellom rolige cafebesøk med fortrolige samtaler når du er blitt mor. Smårollingen får stort sett all oppmerksomheten, og voksenlivet forsvinner gjerne med babypratet. Selv om gravide også er veldig opptatt av sin voksende mage, kan det være befriende å ta en jentekveld uten prat om vognmodeller og ammeinnlegg.


Spis sterk og krydret mat! Derom du skal amme, kan du se langt etter hot mexicansk mat og andre krydrete godsaker. Slike matvarer havner som regel i melken, til stor irritasjon for avkommet. All erfaring tilsier at det er en situasjon du helst vil unngå, spis derfor nok krydret mat for en stund før fødselen.


Ta bilder av magen! Du trenger ikke å ta den helt ut med bilder a la Demi Moore. Men noen bilder av magen gjennom svangerskapet er et fint minne. Tro meg, det tar ikke lang tid før du knapt husker hvor stor magen var…


Sov, sov, sov… Alle nybakte foreldre drømmer om søvn. Du har sikkert sett dem, slitne og trøtte etter nok en våkenatt. Bruk derfor alle muligheter du har nå til å sove godt å lenge. Etter fødselen takker Jon Blund for seg, og det blir mange år til du ser ham igjen!


Et deilig, varmt boblebad. Det  kan virke som en bagatell. Men har du badekar, så nyt det så ofte og lenge du kan – nå. Om noen få korte uker vil det virke nærmest umulig å få en halvtimes tid helt for deg selv til å nyte boblene.


Skriv et kjærlighetsbrev. Ta deg tid til å skrive et kjærlighetsbrev til babyen i magen. Fortell barnet om alle drømmene og håpet for livet hans eller hennes. Mens du holder på kan du også skrive noen linjer til kjæresten din. Fortell ham at spillereglene for livet deres nå er i ferd med å forandres, men at du alltid vil spille på samme lag som ham.


Kilde: Ann Douglas.


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: