Hun er 37 uker på vei, og får noen ekstreme stikninger i magen som går ned i underlivet. Kan det være farlig?

Sist oppdatert: 18. februar 2013

Hei!

Jeg er nå i uke 37 og har ekstreme stikninger i magen som går ned i underlivet. Har hatt dette i noen dager, og må stoppe opp med alt jeg gjør når disse kommer. Hvis jeg ligger kan jeg ikke strekke ut bena eller røre på meg siden det er så vondt.

Får de ofte når jeg har vært på do og tisset. Hodet har festet seg for cirka to uker siden.
Er dette farlig? Hva kan det eventuelt være?

Håper på svar!

Har du et spørsmål til Babyverdens jordmødre? Gå inn på forumet.

Hei på deg!

Jeg kan godt forstå at du lurer på hva dette kan være. Når man som høygravid plutselig kjenner noe nytt som er ubehagelig, eller til og med vondt, er det helt naturlig å bli urolig.

Jeg tenker at du aller først bør utelukke at du har en urinveisinfeksjon. Når man er gravid kan det kjennes helt annerledes med blærebetennelse enn når man ikke er gravid. Den sviende og brennende følelesen man kan kjenne når man tisser ellers er ofte ikke tilstede når man er gravid. Derfor kan det være litt vanskeligere å komme på at man likevel kan ha en infeksjon. Så ta en morgenurin med til legekontoret og få en sjekk!

Sannsynligheten er likevel stor for at det bare er babyen din som trykker på noen av de store nervene i bekkenet ditt. Når babyens hode har være festet en god stund allerede, kan det godt hende at det står godt nede i bekkenet ditt nå. Det er i utgangspunktet bare en fordel med tanke på den kommende fødselen.

Men det som kan skje er at hodet til babyen trykker på nervene i bekkenet. Spesielt når babyen rikker litt på hodet kan det gi ganske kraftige «støt» og press og stikninger nedover i underlivet og noen ganger helt ned i benene. Det er helt ufarlig, men kan være skikkelig ubehagelig. Nesten som om man helt mister kraften i benene, hvis det skjer når man står eller går. Vanligvis varer det ikke så lenge om gangen, men det kan gjerne komme flere ganger i løpet av en dag. Noen kvinner opplever også at det kan komme når de har tisset. Urinblæren ligger under livmoren, og når man tømmer blæren synker livmoren litt, og dermed også hodet til babyen. Det kan gi press på nervene.

Du kan tenke på hvordan du bruker pusten når du får denne typen ubehag… Det er alltid en fordel å puste rolig og kjenne at du slapper så godt av som du bare klarer!! Det er av og til helt utrolig hvor godt det fungerer – og så kan det jo være en supergod øvelse til fødselen som snart banker på….. 😉

Håper dette kan være til hjelp!
Masse lykke til.

Vennlig hilsen fra jordmor Ragna

Les mer: Svangerskapsplager 

Les mer: Er dette farlig når jeg er gravid?

Les mer: Tanker, frykt og følelser i graviditeten

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?