Noen fødselsdager er vanligere enn andre. Faktisk er 1. april den dagen i året hvor flest nordmenn kan feire fødselsdag! Hele 14.500 av oss kan feire at vi blir ett år eldre denne dagen. Finn ut hvor vanlig din fødselsdag eller termin er her!

Sist oppdatert: 25. januar 2005

Statistisk sentralbyrå har utropt datoen 1. april som ”Norges største fødselsdag”. Dette til tross for at flere er registrert med fødselsdag 1. juli. Årsaken er at 1. juli i mange tilfeller er ”oppgitt fødselsdato” og ikke ”egentlig fødselsdato” for innvandrere som har kommet til Norge uten identifikasjonspapirer.

De vanligste fødselsdagene er:

1.

1. juli

2.

1. april

3.

15. april

4.

21. mars

5.

10. april

6.

5. mai

7.

6. april

8.

5. april

9.

18. april

10.

22. april

Den sjeldneste fødselsdagen er ikke uventet skuddårsdagen, 29. februar. Mange nordmenn kommer til verden ni måneder etter store feriesesonger, som for eksempel i sommerferien. Derfor er også mars og april måneder der mange blir født. Under finner du en rangering over hvilke måneder der flest har bursdag.

Månedene med flest fødselsdager er:

1.

April

2.

Mars

3.

Mai

4.

Juli

5.

Juni

6.

September

7.

August

8.

Januar

9.

Oktober

10.

Februar

11.

Desember

12.

November

Se hvilke som er de vanligste fødselsdagene i din eller barnets fødselsmåned:

Januar

April

Juli

Oktober

Februar

Mai

August

November

Mars

Juni

September

Desember

Vanlige og uvanlige navn
Statistisk Sentralbyrå fører også oversikt over hvilke navn som er og har vært de mest populære. I 2007 var Sara og Mathias de mest populære. På SSB sine nettsider kan du også raskt finne ut hvor mange som har det og det fornavnet, og etternavnet. Denne siden finner du her.

Kilde: SSB.no

Hva synes du om artikkelen?  
Neste artikkelDe vanligste fødselsdagene i oktober
DEL