GravidSvangerskapskontroller21 ting å finne på under glukosebelastningstesten

21 ting å finne på under glukosebelastningstesten

Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 9581
Glukosebelastningstesten tar lang tid, og mesteparten av tiden er venting. Da kan det være greit å finne på noe som får tiden til å fly, og tankene bort fra den kvalme følelsen.

De fleste av disse punktene krever ikke mer enn en telefon, og den har jo de fleste av oss med oss likevel.

1. Les en bok
Hvor ofte kan du sette av et par timer til å bare dukke inn i en bok? Og når babyen kommer, kan det bli lenge til neste mulighet.

2. Bla gjennom et blad
Er du en av de som bare leser Se & Hør på legens venterom? Nå kan du virkelig kose deg! Eller kanskje du vil trøste deg litt med å unne deg det dyre favorittbladet ditt?

3. Lytt til en podcast eller lydbok
Lær noe nytt eller nyt å bli underholdt. Det finnes podcaster og lydbøker for enhver smak. Kanskje er dette tiden hvor du tester ut flere – og kanskje finner din favoritt?

Du kan lytte til Babyverdens podcast her og Babyverdens uke for uke podcast her.

4. Spill Wordfeud
Hva er du hekta på? Kryssord, wordfeud, sudoku? Nå har du tid til å bare spille på mobilen din i timevis. Nyt det!

5. Lytt til musikk
Sliten? Det er mye god flukt i å lytte til musikk. Finn noe som passer stemningen du er i, og press play.

6. Lag en ny spilleliste
Lei av spillelistene dine? Lyst til å lage en ny? Kanskje en som passer å lytte til under fødselen? Eller en med barnesanger på som du kan spille for babyen? Nå har du tid!

7. Nettshopping til deg eller babyen
Det er mye klær og utstyr den lille trenger. Kanskje kan du bruke tiden mens du venter til å shoppe litt? Eller kanskje trenger du litt nytt? En ny gravid-topp eller amme-bh, for eksemepel?

8. Lek med Snapchat
Det er barnslig, men utrolig morsomt å se selv seg med lilla hår, som en banan eller med forvrengt fjes. Og litt humor har jo ingen vondt av.

9. Finn nye kontoer å følge på Instagram
Du følger kanskje allerede @babyverden.no, men er det andre Instagram-kontoer som frister? Nå har du tid til å se gjennom kjendiser, natur, nettbutikker og mye annet gøy.

10. Sjekk dagens og ukens tekst i appen Gravid og barn
Hva skjer inni magen i dag? Hva er dagens tips til deg som skal bli mamma? Hvor stor er babyen i magen akkurat nå? Har du ikke appen, er dette en god anledning til å laste den ned og teste den ut.


Lytt til podcast om svangerskapsdiabetes
Gjest: lege og forsker Johanne Holm Toft


11. Delta i konkurranser om baby-utstyr
Det er dyrt å få baby. Så hvis du kan vinne noe av utstyret eller tilbehøret, kan du fort spare både hundrelapper og tusenlapper. Søk rundt etter konkurranser og delta på så mange du vil. Tvi-tvi!

12. Post én eller flere forumtråder
Første i venneflokken som får barn, og ingen å stille alle spørsmålene til? Er spørsmålene for flaue til å stille til venner og bekjente? Babyverdens forum er stedet for deg! Ingen spørsmål er for pinlige, rare, store eller små her. Og sjansene er store for at noen har spurt om akkurat det samme før – bare søk og se!

13. Se animasjonen som viser hvordan barnet og magen vokser
Hva er det som skjer når babyen i magen vokser? Hva skjer i kroppen din, og hvor er babyen i forhold til dine organer? Det kan du se i denne flotte animasjonen. Ganske utrolig at det går an, ikke sant?

14. Begynn på fødselsforberedelsen
Det er ennå lenge igjen, men det er alltid greit å være forberedt. Les deg opp om fødselsforberedelse. Da er du dessuten bedre rustet om babyen skulle komme til verden prematurt.

15. Finn ut hva nærmeste milepæl er i terminkalkulatoren
Terminkalkulatoren gir deg mange flere svar enn bare terminen. Den gir deg et 30-talls ulike milepæler, og enda flere om du er innlogget. Hvilken milepæl er du nær ved å nå?

16. Del opplevelsen i terminklubben din med andre som tar glukosebelastning
Bedre enn fryktet, eller verre enn forventet? Det er mye fellesskap i å gå gjennom akkurat det samme på omtrent samme tid. I terminklubben finner du garantert andre som vet akkurat hvordan du har det. Klag til hverandre, og/eller støtt hverandre opp.

17. Kjøp babyens første barnebok
Babyen i magen kan allerede høre, så det er ingenting i veien for å handle inn den første barneboken og begynne å lese. Kanskje kan du bruke ventetiden på å se gjennom tilbudet i ulike nettbutikker og bokklubber og bestille barnets aller første barnebok? Kanskje en gammel favoritt fra din egen barndom?

18. Skriv ned alle spørsmålene du har til legen/jordmoren til neste kontroll
Hva var det du skulle huske å spørre legen eller jordmoren om på neste kontroll? Det er fort gjort å glemme spørsmålene, særlig når du endelig sitter der og har muligheten. Ha en plass på mobilen til å notere ned spørsmål så snart du kommer på dem. Og nå har du jo god tid til å tenke over enda flere spørsmål.

19. Ring til noen du har lyst til å prate med
Du må kanskje gå ut på gangen for denne, hvis ikke venterommet er tomt. Men nå har du timer til rådighet og kan ta den telefonen til mamma, bestemor, en venninne eller noen du tror ville satt pris på å høre fra deg. Det får også tiden til å fly. Vinn-vinn!

20. Ta deg en høneblund
Er du trøtt, er det absolutt lov til å lene hodet bakover, lukke øynene og ta seg en liten lur. De på legekontoret vekker deg nok når det er tid for ny blodprøve. Sov godt!

21. La tankene fly
Hvordan kommer tiden med baby til å bli? Hva gjør du på samme tid ett år fra nå? Hvilke opplevelser gleder du deg mest til som mamma? Hva skal babyen hete? Hvordan kommer fødselen til å bli? Det kan være fint å bare la tankene fly litt innimellom.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: