Første fødsel varte i 40 timer, og andre 15 timer. Den tredje fødselen gikk fort – tre timer i aktiv fødsel. Veldig intense rier når fødselen gikk så fort, men veldig deilig med en rask fødsel.

Sist oppdatert: 5. august 2016

Jeg hadde i flere uker veldig vonde kynnere, og var sikker på at jeg skulle føde lenge før tiden. Men det gjorde jeg ikke.

Dagen før termin, 13. april, fikk jeg veldig vonde tak som kom regelmessig. Jeg var veldig spent da vi gikk å la oss den kvelden, og var sikker på at det snart skulle skje noe. Guttene våkna tidlig dagen etter (klokken 06:30), og jeg var så skuffa for at det ikke hadde skjedd noe.

Liten blødning
Jeg gikk på toalettet og oppdaget lyserosa blod. Jeg ble veldig lettet, for da visste jeg at noe ville skje snart. Jeg og mannen gjorde oss klare med det vi kunne. Sto opp med guttene, lagde frokost, kjørte eldstemann Leon i barnehagen, og pakket ferdig fødebagen.

Jeg sendte melding til søstera mi at nå er det noe på gang for ho skulle hente Leon i barnehagen og kjøre han hjem til oss hvor mamma skulle passe Leon og andre sønnen vår Mathias. Jeg ringte sykehuset klokken 11 og fortalte om blødningen. Vi ble enige om at jeg skulle ringe tilbake når riene ble verre. Jeg hadde ikke så sterke smerter enda. Jeg sendte melding til mamma etter det og sa hun måtte være klar.

Jeg la meg på sofaen for å slappe av og sovnet litt. Når jeg våkna var smertene mye verre og jeg sendte mannen i butikken for å kjøpe med noe å drikke og snacks som vi kunne ha med oss. Min første fødsel tok 40 timer og min andre tok 15 timer, så jeg ville ha med noe å spise på tilfelle det skulle ta tid. Jeg sendte melding til mamma at ho måtte komme og det tok ikke lang tid før ho kom.

Drar til sykehuset
Vi var på sykehuset litt før klokken 14, og vi fikk et rom hvor jeg måtte ta en ctg-registrering. Jeg hadde 3-4 cm åpning og ble rett og slett lei meg for da visste jeg at det ville ta tid. Riene var veldig vonde, og det var så ubehagelig å sitte i den stolen de hadde der. En ny moderne stol som jeg så vidt hadde plass til rompa mi på. Ikke en gravid ei som har designet den stolen for å si det sånn. Vi var på det nye sykehuset og der skulle jeg føde for første gang. Var veldig spent og håpet på en fin opplevelse.

Rett før klokken 15 kom det endelig ei og jeg fikk et føderom. Jordmor gikk frem og tilbake. Hun skulle fylle ut noen papirer og ble borte en stund om gangen. De hadde visst veldig mye å gjøre den dagen jeg var der og for få rom. Vi fikk et kjedelig og ukoselig rom, noe som var veldig leit for vi ønsket oss veldig et familierom for det savnet vi da jeg fødte Mathias.

Nedpress og god fremgang
Jeg fikk veldig nedpress og måtte ringe på jordmor. Det virket som de ikke trodde jeg hadde så vondt, eller så var de så opptatte på grunn av at det var så mange der, eller så tenkte de at jeg klarte meg selv siden det var min tredje fødsel. Ikke vet jeg men jeg ble ikke tatt godt vare på med én gang.

Hun kjente på åpningen og jeg hadde da 8-9 cm. På bare én time hadde det skjedd veldig mye. Jeg var veldig glad for at det gikk så fort men allikevel var jeg redd for at det skulle ta tid. Jeg hadde så vondt. Riene var intense. Mye verre enn med de to andre. Jeg klarte ikke å puste rolig igjennom riene lengre og jeg ba om epidural.

Fødselen med Leon hadde jeg lystgass og ingen smertelindring med Mathias. Fødselen med Mathias gikk veldig fint, jeg sov og pustet meg igjennom riene. Det var umulig nå.

Får epidural
Jeg rakk heldigvis å få epidural. Det var veldig vondt å få den, men utrolig godt etterpå. Jeg fikk tid til å slappe av litt, le og prate. Jeg sendte melding til venninna mi og søstera mi at jeg nå hadde 9 cm åpning. Plutselig gikk vannet mitt og jeg skvatt til. En merkelig følelse.

Jeg var bedøvd fra livet og ned. Jeg kjente så vidt pressriene og det var så deilig. Men det tok ikke lang tid før epiduralen gikk ut av kroppen og jeg måtte presse. Jeg var livredd for at jeg måtte presse i flere timer for jeg syns virkelig det er den verste delen med fødselen.

Stolt nybakt trebarnsmamma. Foto: privatEn liten jente blir født
To bittesmå press så var Leah Khaleesi ute. Det tok noen få sekunder før ho gråt og ble normal i fargen men til slutt lå det en velskapt baby på brystet mitt. Like perfekt som brødrene sine. Like fantastisk opplevelse og like stolt! Vi hadde blitt foreldre igjen!

På termindagen 14. april kl 17.59 kom Leah Khaleesi til verden. Hun var 50 cm og veide 3240 gram.

En natt på sykehuset
Vi sov en natt på sykehuset, Leah og jeg. Mannen måtte hjem for å ta av seg gutta våre, og jeg måtte dele rom med ei annen i og med at det var fullt. Jeg ble selvfølgelig skuffa, men det gikk så bra. Hun jeg delte rom med var utrolig koselig.

Jeg hadde en fantastisk jordmor. Hun beklaget seg flere ganger siden det var fullt og kaos den dagen jeg fødte. I tilegg er det et nytt sykehus så de har mye å sette seg inn i. Jeg skal absolutt ikke klage på jordmødrene for de er så herlige. 

Jeg ville dele denne fødselshistorien med dere på grunn av at det her er min aller siste fødsel!


Les flere fødselshistorier

 

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?