Fødsel– Skummel, men fin opplevelse

– Skummel, men fin opplevelse

Lille Julian kom til verden i uke 34+0. Foto: privat
Av Babyverden 14965 Sist oppdatert 02.02.16

– Det var en skummel, men fin opplevelse. Jeg var ikke forberedt på en tidlig fødsel, men alt gikk heldigvis bra, sier Isabel Dizon Vikholt Jørgensen.

Isabel fødte i uke 34+0. Vannet gikk noen dager før, i uke 33+4, men målet var å holde gutten inne i magen lengst mulig. I alle fall til uke 34. Isabel ble sendt med helikopter fra UNN Harstad til UNN Tromsø lørdag 12. september 2015. Tre dager etterpå kom Julian til verden.
– Tirsdag 15. september ble jeg satt i gang klokken ni om morgenen. Klokken 16.45 var prinsen vår kommet til verden. Han var 2340 gram og 44 centimeter, forteller Isabel.

Lagt inn på nyfødtintensiven
Selve fødselen gikk ganske fort, og var over i løpet av halvannen til to timer.
– Jeg fikk holde sønnen min i fem til ti minutter for han ble lagt inn på nyfødtintensiven. Der måtte han gjennom en del blodprøver. Første natten fikk han pustestøtte i et par timer. Han hadde svelget litt blod og fostervann, så han fikk CPAP for å for å blåse opp lungene, sier Isabel.

Gulsott og pumping
Blodprøvene viste at han hadde for høyt bilirubinnivå, gulsott, og han måtte derfor ligge i lys i til sammen tre døgn i løpet av sykehusoppholdet.

– Julian fikk mat på sonde, samtidig som jeg pumpet meg. Vi la ham ofte til puppen for å øve, men jeg måtte bruke ammeskjold siden han ikke fikk ordentlig tak, sier Isabel.

På dette bildet var Julian fem måneder gammel. Han er i dag en frisk og fin gutt. Foto: privatEtter rundt to og en halv uke fikk de spørsmål om de ville prøve å gi ham flaske.
– Dette takket vi ja til, og gutten tok flaska med en gang. Noen dager etterpå fikk vi reise hjem, sier Isabel.

Deilig å komme hjem
Det ble til sammen 23 dager på sykehuset i Tromsø. Isabel syntes det var deilig å komme hjem til fred og ro, og forteller at alt gikk veldig bra.
– Helsesøster kom på besøk dagen etter hjemkomst. Noen dager senere hadde vi vår første tur til helsestasjonen. Der er vi også en gang imellom de vanlige kontrollene for ekstra oppfølging, sier Isabel.

Alt har gått bra
Det har gått veldig fint med Julian, og Isabel mener den tidlige fødselen ikke har medført noen konsekvenser for sønnen.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: