FødselRett fra jobb til fødestuen

Rett fra jobb til fødestuen

Denne lille frøkenen hadde det travelt. Foto: privat
Fødselshistorie: Leserinnsendt 1676 Sist oppdatert 11.10.16

Dette er historien om da jeg i all hast ble sendt avgårde fra jobben da fødselen plutselig satte i gang før tiden. 

Torsdag 6.10.16 fødte jeg mitt tredje barn på ABC-klinikken, uten smertelindring og kun vann (badekar). De to første kom på overtid og med komplikasjoner – misfarget fostervann, vannavgang uten rier og induksjon. Måtte da ha lystgass og epidural på grunn av at jeg orket ikke å ha vondt så lenge. Så var engstelig nå, men hadde troen på at det kunne gå bedre. 

Skjønte det ikke var kynnere – men rier
Jeg var sikker på å gå til termin (10.10), og avtalte å jobbe helt frem til den 7.10. Den 5.10 hadde jeg kynnere, men tenkte ikke noe over det, og dro på jobb som vanlig dagen etter klokken 8. Rundt den tiden begynte jeg å få litt vondere kynnere… Så ble de verre, og jeg skjønte at nå var det ikke snakk om å holde ut hele dagen på jobb – og at det var rier jeg hadde fått. Men siden det gikk 10 minutter imellom, tok jeg det med ro og prøvde å fortsette jobben.

Allerede i 10-tiden ble jeg nødt til å ringe sykehuset, men fikk beskjed om å avvente siden det var 10 minutter imellom. Men jeg kunne velge å komme inn tidligere dersom jeg mente det var på tide. 


I taxi til sykehuset
Plutselig eskalerte riene kraftig i styrke, og takket være snille kollegaer ble jeg sendt med taxi til sykehuset klokken 10.45. Godt samarbeid i avdelingen gjorde at vikar ble tilkalt med én gang, og min mann ble informert (han jobbet heldigvis på samme sted den dagen). Han fikk også med seg min veske og kom etter i egen bil. Svigermor måtte hente bagen og toalettsakene mine. Men på grunn av innstillinger i togtrafikken rakk hun ikke fram.


Fra 10 minutter imellom riene til 3 minutter imellom, gikk det kun 20 min. 


Denne jenta hadde hastverk
Jeg kom inn med 6 centimeter åpning. Fra 6-10 centimeter gikk det en halvtime, og jenta var ute mindre enn 45 min etter at jeg kom inn. Flaks at jeg fulgte min magefølelse og dro tidsnok! Mine to første fødsler drøyde jo innmari... De to andre var født cirka ei uke på overtid, men denne lille frøkenen hadde hastverk og ville ut 4 dager før termin. Jeg dro fra jobb klokken 10.45, og fødselen var overstått kl 11.42...


Les flere fødselshistorier


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: