FødselMorsomme episoder fra fødestua

Morsomme episoder fra fødestua

Illustrasjonsfoto: iStock
Av Heidi Elin Nupen 2329 Sist oppdatert 08.04.11

Å føde er mest av alt hardt arbeid! Men heldigvis er det plass til humor og latter også på fødestua, og her er noen morsomme episoder våre forumbrukere har delt med oss. Den aller første får deg kanskje rørt også?

Da Zera var kommet nesten i mål, ville hun helst gi opp. Jenta stanget lenge, hodet ville ikke ut og den vordende mammaen var sliten.

– Nå orker jeg ikke mer!! Hun vil ikke ut!! Da sa jordmor at jeg ikke måtte gi meg, og så tok hun fram en saks. Eg tenkte at hun skulle klippe meg, men plutselig legger hun en liten lokk med blondt hår på magen min, og sier: Se så nær du er!! Press nå! Det ga meg den siste energien jeg trengte for å presse, og plutselig var hun ute!

Les mer: Underlivshumor fra jordmormunn

Også da @ne skulle føde, fikk handlekraft et nytt tilsnitt… Da pressriene begynte skulle samboeren tilkalle barnepleieren, som avtalt med jordmoren.

– Plutselig så sto han der med snora i hånda, dro den rett av veggen!

Les mer: – Mitt barn skal ha Coca Cola til lunsj 

Lystgass er gøy!

Eternals mann holdt like godt et spontant stand-up show for henne, og var så morsom som han aldri hadde vært. Etter et toalettbesøk, ser hun mannen ligge i fødesenga.

– Da jeg kom ut av do ligger han i fødesenga mi og snakker usammenhengende, med skikkelig skitne sko. Jeg forsto ikke før rett etterpå at han hadde benyttet seg av å slå av all oksygen på lystgassen og forsynt seg med ren lystgass. Tror alle latterkrampene hjalp  for å få gutten min født.  Det var ikke alltid behagelig å le gjennom riene, men det var uungåelig!

…og så sprang hun!

Forumbrukeren Bleiemos fikk i hvert fall alle andre til å åpne latterdøren:

– En ting som kanskje så litt rart ut under fødselen..; Da jeg skulle flyttes fra obs-posten til føden hadde jeg allerede ganske kraftige rier. Klarte overhode ikke å ligge, så da jeg skulle flyttes måtte det gjøres mellom to rier slik at jeg kunne gå selv. Dette måtte skje fort siden riene kom ganske tett. Idet en rie var over, la jeg på sprang gjennom korridoren uten en lyd –  med jordmor, mamma og pappa løpende etter med senga!!

Obs! Sterke gloser...

Speedsjarken bor muligens nordpå i landet, der humoren ofte er av det saftige slaget. Da hun holdt på å føde andremann, kunne hun konstatere at det denne gangen var vondere.

– Etter at jenta hadde fått hodet ut og vi ventet på ny rie lå jeg og ulte litt for meg selv. Kosa ungen litt i håret og på ørene mens jeg kom med en tirade av bannskap hvorpå jeg ser unnskyldende på jordmor og sier: "Beklage’, men det e så FETTE ont!"

"Ja, bokstavelig talt!" var svaret jeg fikk.  Den har vi ledd mye av i ettertid!

 Les mer: Våre flaueste gravidøyeblikk

Også Facelift var nokså direkte da hun fødte…

–  Jeg feis anestesilegen midt i ansiktet. Pinlig.

Flere morsomme utsagn:

Alice:

– Under hele fødselen var jeg sikker på at jeg skulle dø. Minst. Da pressriene starta, snudde jeg meg mot sambo og hveste: "Neste gang kjøper vi hund!".

Jeanett85:

– Når det gjorde skikkelig vondt holdt jeg mannen min i tommelen, og etterhvert spurte han forsiktig om jeg kunne holde i den andre handa, for det var nummeret før den knakk. Jeg så på tommelen hans og den var BLÅ!!!!

MissFroggy:

– Något som sambon tyckte var vældigt morsomt var att medan jag ligger och skakar under en rie frågar om det ær lættare med nr 2...

Les mer: – En dame som ser ut som en mann!

– DU SKULLE JO FILME!!!

De som står på sidelinjen får høre mye rart…. Da fødselen gikk litt raskere enn “planlagt” hos Rodstilk, fikk de ikke tid til å filme seansen.

– 23.25 begynte jeg å få litt vondt, og da jeg ringte på jordmora 23.40 var hodet på vei ut. Er skikkelig lei meg for at pappaen som hadde lovet å filme hele fødselen ikke kom lengre enn å ta av linselokket på kameraet, siden de neste sju minuttene var fylt av morsomme gloser fra både meg og jordmora.

Jeg: "HÆÆ? Kødde du med mæ? Det kan itj kom baby no? Æ kom jo nettopp? HÆÆÆÆ???"

Jeg: "Æ ska aldri gjør det her igjen!"
Jordmor: "Nå du frøken, jeg så i papirene dine at det er bare 15 måneder siden sist gang, så jeg vet ikke om jeg tror helt på deg! "

Jeg: "KJÆM DET SERIØST BABY ALLEREDE??? HÆÆÆÆ?"

Senere.... :

..jeg hadde vridd meg på siden, og plantet foten godt i skuldra på jordmora.
Jordmor: "nå må du ikke ta i så hardt, for da flyger jeg tvers gjennom rommet her! Det er vel litt kjedelig å føde uten jordmor?"

– Forstå hva jeg tenker - UTEN Å SPØR! 

Og så var det disse mennene som står på sidelinjen. Tingeling forteller at mannen sto på siden under hele fødselen, klar med vannflaske og våt klut. Men det er ikke alltid man er så takknemlig når riene river i kroppen.
–  "Hvorfor henger du over huet mitt?? Stell deg ved vinduet langt unna meg!!!"  Og mannen flytter seg til vinduet. Da sier jeg: "Hva søren gjør du der, langt borte ved vinduet??? JEG TRENGER DEG HER!!!!" Mannen flytter seg tilbake igjen. Sånn holdt vi på i flere timer!

Det er nok mange som kjenner seg igjen i dette. Og selv om det ikke er så morsomt akkurat der og da, kan vi som regel le godt av det senere!

Les flere episoder fra fødestua

Har du født? Opplevde du noe morsomt? Legg igjen en kommentar under!

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: