FødselMasse kynnere – men ingen fødsel

Masse kynnere – men ingen fødsel

Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Av Babyverden 11157 Sist oppdatert 14.01.14

Hun er 40 uker på vei, og vil gjerne at fødselen skal komme i gang. Samtidig gruer hun seg. Hvilke råd har jordmor?

Hei!

Nå er jeg i uke 40, og har hele tiden vært sikker på at han skulle komme før. Vet at samleie skal være noe som kan sette i gang, men har prøvd dette iherdig uten hell. Har masse kynnere (dvs magen kan bli helt hard), men er ikke plaget med noe særlig smerter. Er det slik at du vil få en forvarsel for når riene starter?

Tror heller ikke slimproppen er gått. Har fått beskjed om at det er en gutt som er godt i hold, og er litt bekymret for at han skal bli «for stor» om jeg går over tiden. Noen tips til hva jeg kan gjøre?

Tror at jeg nå faktisk er litt bekymret for å føde. Har frem til nå vært veldig spent. Men nå føler jeg det er pining, da jeg venter på å ha en smerte som jeg ikke kan forestille meg. Har forresten også tatt modningsakupunktur.

Les mer: Forberedende akupunktur til fødsel
– Fødsel beste behandling mot fødselsangst

Jordmor Grethe svarer:

Hei!

Jeg skjønner godt at det er en spennende tid for deg, og de fleste vil nok kjenne seg igjen i at følelsen kan svinge fra spenning til redsel. Det som er godt å vite er, at Norge er et trygt land å føde i.

De aller fleste føder faktisk uka etter termin. Mange blir dessverre veldig opptatt av termindato, og så forsvinner all tålmodighet med én gang dagen er der. Det er normalt å gå over termin, og det er helt trygt så lenge babyen har det bra!!!

Du har tatt modningsakupunktur og du har prøvd de knep vi ofte anbefaler. Da gjenstår det å være litt tålmodig! Vet at det er lett for meg å si, men faktisk skal du bare "gi litt blaffen". Finn på noe kjekt med partner, ikke bare tenk på fødsel. Du vil merke at ting begynner å skje, det skal du ikke være redd for.

Allikevel er det viktig å si at den måten du møter riene på, har mye å si for hvor ubehagelige de vil oppleves. Avslappet kropp og rolig pust er ett av dine viktigste redskap den dagen, og du kan komme veldig langt med det også!

Jeg håper at du vil tillate deg selv å nyte disse siste dagene før fødsel, det er lenge før du kan gjøre akkurat som du vil igjen.

Masse lykke til!

Mvh jordmor Grethe

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler:

Fotokonkurranse: Se de flotte fødselsbildene

Når de profesjonelle fødselsfotografene deltar i fotokonkurransen i regi av International Assosiation of Birth Photographers (IABPB), kan de sende inn bilder i ulike kategorier....