Måtte overtale sykehuset til å få komme inn til sjekk – viste seg å ha nesten full åpning!

Jeg var førstegangsfødende, og visste ikke hva jeg gikk til. Fredag morgen startet med modningsrier. Det gikk mellom 5 og 20 minutter mellom dem. Jeg prøvde å hvile, men det var vanskelig.

Natten var fæl. Jeg satt i lenestolen på loftstuen hele natten, og klarte ikke å sove lenger enn et par minutter om gangen.

Blir bedt om å vente hjemme
Riene ble sterkere på morgenen på lørdagen, så jeg ringte til føden klokken 9. De mente det ikke var grunn til å komme inn ennå.

Jeg ringte igjen i 10-tiden, og sa jeg ville komme inn til en sjekk uansett. Vi spiste frokost og pakket ferdig sykehusbagen før vi dro.

Det er 8 centimeter åpning!
Jeg kom inn på sykehuset i 12-tiden. De lyttet til prinsens hjertelyd, og sjekket åpningen – som var hele 8 centimeter! Vannet gikk samtidig. Jeg be lagt inn med én gang.

Kort tid etter fikk jeg satt epidural. Jeg stod lent over sengen med sterke rier fram til klokken 15:15. Da nådde vi endelig 10 centimeter åpning.

Babyen lå høyt i fødselskanalen
Selv om jeg hadde full åpning, lå babyen fortsatt litt langt oppe. Han fikk to timer på seg for å komme lenger ned. Jeg fikk en ekstra dose av epidural, og kunne endelig slappe av, sove og spise litt. Det var fantastisk!

Klokken 17:45 begynte jeg å presse. Jeg hadde fortsatt litt for god virkning av epiduralen, så jeg fikk ikke beyttet meg så mye av pressriene. Jeg fikk drypp for å få bedre pressrier, men det endte med at de brukte sugekopp fordi han ikke kom seg over den siste «kneika».  Det var det veste med fødselen, for dette gjorde vondt!

En liten gutt kommer til verden
Etter to rier lettet trykket, og den fantastisk flotte gutten min var ute. For en følelse! Å få se prinsen min er det er det mest fantastiske jeg har opplevd. Endelig var han her!

Han ble lagt rett opp på brystet mitt, og jeg kunne ikke gjøre annet enn å nyte synet.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?