Hun har fødselsangst og vil ikke føde vaginalt. Nå er hun livredd for å ikke få innvilget keisersnitt.

Sist oppdatert: 19. juni 2012

Dette spørsmålet er kommet inn til jordmødrene. Du kan stille dine spørsmål på vårt forum – helt anonymt og gratis.

 

Hei. Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne, jeg er nå snart 13 uker på vei, og jeg sliter med enorm fødselsangst. Det er så ille, at alt annet et keisersnitt for meg er uaktuelt. Jeg VET at dette ikke er noen rett i Norge, men jeg ser ingen andre utveier. Dette er mitt 3. svangerskap; Ble gravid da jeg var 17 år og tok abort. Jeg ble gravid igjen 2 år senere, planlagt, men dette endte i en abort fordi jeg rett og slett ikke orket å tenke på fødselen. Jeg var livredd, og ønsket ikke å gå igjennom en fødsel. Nå er jeg altså nesten 13 uker, og jeg sliten allerde med å sove om natten pga dette. Da legen min spurte meg på 12 ukerskontrollen om hvor jeg ville føde, svarte jeg at jeg overhode ikke ønsket en naturlig fødsel. Han sa at dette fikk ikke han gjort noe med, og at jeg måtte vente med å ta opp dette med sykehuset til fødselen nærmet seg. Nå er jeg altså livredd for å ikke kunne få innvilget et keisersnitt, og lurer veldig på hvem jeg kan kontakte for å begynne prosessen. Jeg vet at jeg må gjennom samtaler ang dette, men jeg er fast bestemt på at jeg kommer ikke til å gjennomføre en vaginal fødsel. Håper på svar…

Les mer: Ta fødselsangst på alvor!

Les mer: Flere får fødselsangst

Hei!

Jeg skjønner at dette er et vanskelig og tøft valg for deg! Og det er også tøft å ikke bli møtt av helsepersonell som burde kunne hjelpe deg videre med dette!

For det første; ingen kan tvinge deg til å føde vaginalt! Jeg vet ikke hvilket sykehus du hører til, men her hvor jeg bor, er det sånn at kvinner med fødselsangst hele tiden henvises til fødepoliklinikken for samtaler omkring fødsel.

Jeg hadde tatt kontakt med en jordmor, som kunne ha hjulpet deg videre med dette- hun kan også henvise til sykehuset, hvis ikke burde legen kunne gjøre det!

Jeg tror at det er viktig at du kommer i gang med prosessen tidligst mulig, slik at du slipper å gå gjennom et helt svangerskap med slike bekymringer! Det er jo helt unødvendig!

I tillegg tror jeg at det å få satt litt ord på HVA det egentlig er du er redd for, hvor denne angsten kommer fra- hvis du vet det- det kan hjelpe å få sagt det høyt til noen.

Jeg håper du får den hjelpen du trenger, og at svangerskapet og «fødselen» kan bli en positiv opplevelse for deg 🙂

Mvh jordmor Grethe

Les også: Marlen hadde sterk fødselsangst

Les også: Min fødsel med ekstrem fødselsangst

Les også: Fødselsangst ble fødselsglede

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?