Lille Benjamin fikk det så travelt med å komme til verden at mamma Linda Samuelsen fødte hjemme på badet. Storebror Adrian var den første som kom til for å hjelpe. 

Sist oppdatert: 10. oktober 2011

Mandag 3. oktober sto Linda Samuelsen fra Narvik og smurte matpakker til sønnene Sebastian (3) og Adrian (5). Guttene skulle snart leveres i barnehagen, og de hadde en rolig morgen med litt kos foran TV før de skulle gå. Linda var to dager over termin med tredjemann.

– Plutselig kom en supersterk rie, og jeg gikk inn på badet. Jeg ringte mannen min, og sa at jeg ikke klarte å levere guttene. Mannen min jobber like ved der vi bor, og det tar han maks ti minutter å komme hjem. Men jeg følte ikke det var noen hast, så vi stresset ikke. Jeg ringte også jordmor, og hun bekreftet at riene kunne være litt masete. Så vi ble enige om at vi kunne få ungene i barnehagen, og komme til sykehuset om en times tid, forteller Linda til Babyverden.

Slik begynner fødselen

Erfaringene tilsa nemlig ikke at dette skulle gå fort. Første fødsel tok 12 timer, og med nummer to gikk Linda med vonde rier i åtte dager før gutten kom til verden.

– Siden den siste fødselen dro sånn ut, var jeg litt engstelig på forhånd, sier Linda.

Fikk det travelt
Men babyen i magen hadde det travelt. Linda satt på do da pressriene plutselig startet.

– Da jeg skulle kjenne etter, merket jeg at det bulte og noe sprakk. Plutselig hadde jeg hodet i hånden, og jeg kom meg så fort jeg kunne ned på baderomsgulvet – slik at ikke babyen skulle bli født i do, forteller hun.

Lille Benjamin kom til verden på baderomsgulvet, og alt Linda hadde tilgjengelig var et lite håndkle til å tørke hendene på.

Slik gjør du dersom du plutselig må føde hjemme

– Da ropte jeg på Adrian. Jeg trengte hjelp til å hente håndklær, slik at babyen ikke skulle fryse. Haka datt ned på knærne da han kom inn og så at jeg hadde født lillebroren. Jeg trodde han hadde hørt babyskrik fra badet før han kom inn til meg, men det hadde han ikke fått med seg. Men Adrian var flink og sprang og fant det jeg bad om – selv om han var litt redd for å få blod på seg, sier den nybakte trebarnsmoren.

Like etterpå kom pappa Tom hjem, og guttene ropte: “Pappa, mamma har fått en baby!”

– Jeg tror haka datt enda lenger ned på faren, smiler Linda.

Alt gikk bra. Benjamin var en flott frisk gutt på 3400 gram og 50 centimeter. Ambulansen kom og hentet mor og barn til sykehuset etterpå.

Synes dette er helt normalt
– Jeg har prøvd å snakke med Adrian om det som skjedde, og spurt han om han ble redd. Men han er ikke særlig interessert i å snakke om det. Han synes visst at dette er helt normalt. Men jeg tror nok dette er noe han vil huske for resten av livet, sier Linda.

Heller ikke storebror Sebastian på tre synes måten lillebror kom til verden på er så veldig spennende.

– Vi satt sammen foran PC’en da jeg ville vise ham at historien vår var kommet i Dagbladet. Men han ville heller se på Postmann Pat, ler Linda.

Selv er trebarnsmoren glad for at det gikk som det gjorde.

– I forhold til forrige fødsel gikk dette både fort og greit, jeg fikk nesten ikke tid til å tenke. Men jeg er jo glad at jeg hadde kommet meg inn på badet og hadde døra lukket, slik at ikke barna fikk med seg alt, sier Linda.

Les også:

Sendt hjem – fødte i dobbeltsengen

Trude fødte i bilen

Malin ble født på E6

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?