Fødsel4 dager over terminen kom endelig vår lille prins til verden

4 dager over terminen kom endelig vår lille prins til verden

Av Babyverden 1350 Sist oppdatert 23.04.08
Etter mange runder de siste ukene med tullerier med 10 min i mellom, var jeg nok en gang sikker på at 'nå starter det', da jeg fredag morgen våknet av skikkelige menssmerter.
Hadde 10 min imellom riene fra 0530 til i 10-tida på formiddagen. Da stoppet det opp. Igjen.
Kjempeskuffet og skikkelig sur på min samboer som hadde klart å informere hele familien sin ++ om at det ble fødsel i dag. Alle drev og ringte ham og maste på meg.
 
Dagen gikk og i 19-tida på kvelden startet det så smått opp igjen (Hurra!!), først med 10 min imellom, og etter hvert med 7 min imellom. Stolte ikke helt på at det var skikkelig i gang, da riene ikke var så veldig vonde, men bestemte oss for å dra i 21-tiden, da vi har 1 times kjøring til sykehuset. Svigermor som skulle passe 2-åringen bor på vei dit.
 
I bilen tok riene seg opp og gikk gradvis fra 5-6 min imellom til 3 min imellom da vi nærmet oss sykehuset. Ankom sykehuset i 23-tiden, men det var ikke ledig fødestue ennå, så vi satt på venterommet..
 
00:30 fikk vi komme på badet, der riene, fosterlyd og åpning ble sjekka. 1 fingers åpning, hun fikk tøyd til 2, men dette kunne ta tid. Jeg spurte etter klyster, da det fikk fart på riene sist gang jeg fødte. Fikk det og riene ble vondere og kom tettere mens jeg satt på do.
 
Nå ble det fødestue ledig, og jeg hadde så sterke rier at jeg måtte stå og henge på samboeren min mens jeg pustet meg igjennom dem. (Lukta av ham var veldig beroligende! – Selv med kaffeånde – hehe)
            
Fikk inn prekestol for å avlaste samboer og startet med lystgass, sto hele tida under riene, men prøvde å sitte litt i pausene for ikke å slite meg ut helt.
 
Kom etterhvert på at jeg skulle ha ‘naturlig fødsel’ så jeg ville i badekaret, men måtte teste noen runder først om jeg turte gå ifra lystgassen. Hadde lest en del om å bruke pusten gjennom riene, og det funka!! Når jeg klarte å puste skikkelig klarte jeg meg like bra uten lystgassen.
 
Før jeg fikk gå i badekaret ble åpning sjekket på nytt. Allerede 4-5 cm!
Så 0215 la jeg meg i badekaret, i et mørkt rom med levende lys. Lå på siden, annen stilling var umulig. Følte ikke at vannet funket for smertelindring, men det var utrolig deilig når jeg fikk slappet av så godt imellom riene. Lå der i ca 45 min. riene varte lenger enn pausene.
 
Etterhvert som det ble mer og mer ‘nedpress i rompa’ måtte jeg bestemme meg for hvor jeg ville føde.  Hadde på forhånd tenkt på å føde i badekaret, men da måtte jeg ligge på ryggen oppi der, og det var for vondt.
 
Ca 03:00 skyndte jeg meg opp fra badekaret imellom 2 rier og fikk kommet inn på fødestua igjen. Åpninga var 7-8 cm og det sto en vannblære i åpningen (vannet var enda ikke gått).
 
Fikk lystgass igjen, prøvde å stå og henge på samboer noen rier, men det ble for mye nedpress, så jeg måtte opp i senga og ligge på sida igjen.
 
Samboeren min fikk inn jordmora, for nå pressa det veldig, hun sjekka åpningen, det var full åpning, liten men tøyelig kant, og hodet sto langt nede. Barnepleier kom inn og det ble satt opp en fotbøyle, når alt var klart kunne jeg bare presse alt jeg hadde på neste ri.
 
På første press fossa fostervannet ut og før ria var over, sto hodet i åpningen. Dette svei!! Kjente at jeg revna. Barnepleieren masserte øverst på magen min for å provosere frem neste pressrie så fort som mulig, og når den kom så kom også gutten vår.
 
Han var fin og rosa og rund i hodet etter den kjappe fødselen, med masse tett, svart hår. 
Var veldig spent på hvor mye jeg hadde revna framover, men det var bare 2 små rifter. Den ene var helt inntil urinrøret, så hun måtte sette inn et kateter mens hun sydde. Dette svei!
 
Urkvinnen som hadde vært så flink og pustet seg så godt igjennom fødselen ble redusert til en pysete jentunge når jeg måtte ha dette kateteret.. Dette skulle visst ikke være så vondt, så jordmor spurte hvor det gjorde vondt; «Midt i fitta!» var svaret som kom fra lystgassmaska.. Hehe ble litt fliring da jeg etter hvert fortsetter med «eehh.. i skjedeåpningen mener jeg».
 
De vitale mål var 53 cm, 4220 gram og 37 cm rundt hodet. Han kom til verden 03:31, 4 dager etter terminen.
 
Vi måtte vente på føden i 10 timer før det ble ledig rom på barselhotellet, heldigvis ingen som trengte rommet på føden, så det gikk greit. – Sånt skjer vel når man føder på travleste tida i året…
 
Koser oss hjemme nå, med en nydelig liten gutt.
 
Hilsen Renate

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: