FamilieForeldreOrgasme og krampe?

Orgasme og krampe?

Av Babyverden 2960 Sist oppdatert 23.03.10

Spørsmål:

Hei. Jeg er en frisk kvinne på 32 år, som er lykkelig gravid i 8-ne uke (7 uker og 5 dager på vei i dag) Ting forløper seg nok veldig normalt i form av kvalme, tretthet og voldsomme hormonelle svingninger. Men en ting skremmer meg veldig. Siden jeg er så hoven/svulmen nedentil; skjer det titt og ofte at jeg får en klitoris-orgasme når jeg sover (alltid når jeg sover). Dette ender som regel mer eller mindre i veldig vonde kramper. Krampene kommer liksom i bekkenmusklaturen og stråler ut i lårene mine. Varer fra 3-5 min. hver gang. Har ikke hatt noen form for bødning og det forsvinner like fort som det kommer.

På dagtid (når drømmene ikke bestemmer), opplever jeg ikke denne krampen. Har lest at dette er vanlig i 1.trimester, men hvorfor??? Hva skjer? Livredd for at noe er galt. Veldig lite kunnskap & skremselspropaganda der ute, så håper virkelig dere som har peiling; kan svare meg raskt. Det ville roe meg ned veldig. Var forresten hos fastlegen, å urinen er «krystall-klar» & alle prøver flotte. Takker hjerteligst for svar.

 

 

Svar:

Hei

Gratulerer med svangerskapet.

Hmmm, dette var ikke så enkelt å svare på……., men jeg skal prøve så godt jeg kan!

Det er ikke uvanlig å få orgasme under søvn – jeg vet faktisk ikke om det er vanligere under en graviditet, men det er også mange ikke gravide som opplever det.

Under en orgasme trekke livmoren seg alltid kraftig sammen, en slags krampe kan man faktisk nesten si. Kanskje er det det du kjenner og det som gir deg ubehaget……. Noen kvinner opplever noe liknende når livmoren er ganske stor sist i svangerskapet og trekker seg voldsomt sammen under orgasme. Lurer på om du opplever det samme når du har sex i våken tilstand?

Noen ganger kan det hjelpe å være veldig bevisst på å bruke pusten og gjøre kroppen tung og avslappet når en opplever ubehag/smerte. Du kan jo teste det ut.

Ellers tenker jeg at du evt kan snakke med en sexolog som sikkert vet enda mer om dette tema. Og bare så det er sagt, så høres det absolutt ikke ut som det er noe farlig i det hele tatt.

Vennlig hilsen jordmor Ragna.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: