FamilieForeldreHar skrevet 253.000 innlegg på Babyverdens forum

Har skrevet 253.000 innlegg på Babyverdens forum

RonjaR kan ikke helt se for seg et liv uten forumet på Babyverden. Fremdeles er hun daglig innom. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Janet Molde Hollund 3945 Sist oppdatert 30.01.19
Med mer enn en kvart million innlegg på samvittigheten, er forumbruker RonjaR godt over gjennomsnittlig glad i Babyverdens forum. Selv om det yngste barnet hennes ble født i 2012, er hun fortsatt innom hver dag og prater med sin utvidede familie.

En skulle nesten ikke tro at RonjaR har tid til noe annet enn å sitte på nett og prate med andre mødre. Men det har hun. Damen, som velger å skjule seg bak nicket, er mamma til tre, og har jobb og samboer.

– Mitt første besøk på Babyverdens forum var da jeg planla mitt første barn. Jeg satt og googlet, siden jeg hadde en del spørsmål. Da fikk jeg opp noen linker fra forumet, og syntes det var veldig bra. Spesielt da jeg fant ut at forumet hadde termingrupper, hvor jeg kunne prate med andre som var like langt som meg, forteller RonjaR.

Googlesøkene førte henne også til andre forum, men det var Babyverden som virket mest tiltrekkende. Her syntes hun det var en veldig god tone og få konflikter.

Finn din termin med vår terminkalkulator

På forumet i alle ledige stunder
Guttene til RonjaR kom til verden i 2008, 2010 og 2012, og hun var med i termingrupper med alle tre.
– På det mest hektiske var jeg innom forumet nesten hele tiden. Jeg skravlet mens jeg satt på do, og var stort sett på etter at ungene var i seng. Sett nå i etterkant kunne jeg kanskje brukt de edle minuttene til noe annet, ler hun.

– Og samboeren – hva sier han til at du har brukt så mye tid på et forum?
– Han bare ler av meg, og stiller ikke så mange spørsmål. Men han lurte jo på hva som kunne være så spennende at jeg brukte hver ledige stund der inne, ler RonjaR.
– Jeg viste ham litt, og han sa at dersom jeg syntes det var gøy, var det bare å fortsette. I dag flirte han godt da han hørte dere skulle intervjue meg om dette, sier RonjaR.

Alltid noen å snakke med
Som gravid var Ronja ofte usikker. På forumet kunne hun finne svar på spørsmål hun lurte på, og hun kunne lufte aktuelle problemstillinger med andre.
– Det har vært en enorm støtte. Jeg har jo mange venner i «det virkelige livet», men folk har jo familie og jobb. På forumet kan en svippe innom når som helst, og mange er veldig tilgjengelige. Det er jo heller ikke alltid venninnene er på samme sted som en selv i livet, påpeker RonjaR.

Spennende på forumet
Livet på forumet kan også være veldig spennende. Her har hun fulgt framgangen i fødsler helt til de vordende mødrene har dratt på sykehuset.
– Når en fødsel er i gang, er det veldig vanskelig å holde seg unna, sier hun.

Artige konkurranser har hun også deltatt i. Skravlekonkurranser med flotte premier har blant annet sørget for at balansesykkel, pysj, navnesmokker og babygym har kommet i posten.

– Vi gir hverandre også utfordringer. Noen utfordret meg til å klare 10.000 innlegg på en måned. Jeg klarte det, og fikk heder og ære for det, smiler Ronja R. Men legger ikke skjul på at det kostet i innsats, og hun fikk hjelp av andre til å skravle slik at hun nådde målet.

Vil du bli med og prate med andre i samme situasjon som deg? Gå inn på Babyverdens forum

Liker at forumbrukerne støtter hverandre
RonjaR liker et forum som ønsker nye brukere velkommen, og hvor folk oppfører seg fint mot hverandre.
– Jeg vil beskrive meg selv som snill, og egentlig ganske kjedelig. Jeg har helt bevisst unngått de store konfliktene. Jeg orker ikke å krangle på nett, for det kommer ikke noe godt ut av det, sier hun.

Skjermdump fra Babyverdens forum.

Ut fra informasjonen som ligger på brukeren hennes, er hun godt likt. Og hun backer opp andre. Forumbrukere kan gi hverandre tilbakemeldinger gjennom emojies – positive eller negative. I skrivende stund har andre forumbrukere gitt henne tommel opp 11.376 ganger, og RonjaR selv har gitt andre tommel opp 19.143 ganger. Til sammen har RonjaR fått 12.167 positive ratings.
– Jeg bruker selv rating dersom jeg er enig i det som blir skrevet, og gir tommel opp for et bra svar. Jeg ser ikke alltid på hvem som skriver innlegget, så jeg gir ikke tilbakemelding bare til «gamle travere». Jeg er raus, og vil at forumet skal være et positivt sted. Kommer noen helt nye inn, prøver jeg å si noe hyggelig. For jeg vet at det kan være litt skummelt i starten, forteller hun.

Venner for livet
I og med at det er så lenge siden hun hadde baby, har aktiviteten dabbet litt av nå.
Men hun tviholder på favorittgjengen sin i termingruppen for juni 2012. Selv så mange år etter at babyene kom til verden, er de fremdeles fem jenter som holder koken.
– Vi har pratet om alt mulig i alle år, og er blitt en skikkelig venninnegjeng. Vi har en lukket gruppe, og kjenner hverandre veldig godt. Dessverre har det ikke blitt noe møte i det virkelige liv ennå, men vi er venner på Facebook, sender snapper hver dag og har utvekslet telefonnummer, sier RonjaR.

Mer enn graviditet og baby
Selv om Babyverden i utgangspunktet handler om graviditet og baby, utveksler mødrene på forumet erfaringer om mer enn ting som sykdomssymptomer, kremer og utslett.
– Her kan du få hjelp om du så ønsker en ny sofa. Jeg er selv glad i underforum som handler om hus og hjem, og jeg er opptatt av trening og slanking/kosthold. Jeg er også inne i underforumet som handler om barn med spesielle behov, for det har jeg selv, sier RonjaR.

Hun liker også godt å være med i diskusjoner som handler om samlivsbrudd og barnefordeling.
– Jeg synes det kan være fint å gi råd, men også gi omsorg og trøst. Det er mange som viser omsorg på forumet, sier RonjaR.

Stor happy familie der inne

Det har gått en god stund siden hun rundet de første 100.000 innleggene og fikk virtuell blomsterhilsen av forumansvarlig Tamara. Selv om aktiviteten ikke er som den var da hun hadde små barn, tror hun det hadde etterlatt seg et tomrom om forumet ikke fantes mer.
– Det hadde vært trist. Jeg kunne alltids ha kontaktet mine nærmeste forumvenner også på utsiden, men jeg hadde savnet samlingsplassen. Vi er en stor happy familie der inne, avslutter RonjaR.

Finn din termin- eller barselgruppe på forumet

Babyverdens forum
– Har eksistert siden 2004, og er like populært i dag
– Vi jobber for at forumets skal være en trygg og god møteplass for alle prøvere, gravide og foreldre.
– På forumet jobber en håndfull flotte moderatorer hver dag for å gjøre din opplevelse best mulig
– På forumet finner du blant annet termin- og barselgrupper og underforum for de som har større barn, de som har mistet et barn, prøvere, navnediskjusjoner. Du kan også delta i nettmøter.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: