Har du tenkt på hvilken type pappa faren til barnet ditt er? Bryr han seg ingen ting, litt eller er det kanskje han som er mest opptatt av det som skjer med deg og babyen i magen?

Sist oppdatert: 3. juni 2011

Jeg bryr meg ikke-typen: Dette er den sjeldneste typen, og den typen far som ikke er sikker på om han i det hele tatt vil ha noen baby. Han er ikke det minste interessert i graviditeten og det kommende barnet. Veldig trist, men noen av disse blir den neste typen.

Les også:
Til alle menn: sannheten om gravide

Si fra når babyen er her-typen: Denne typen menn kan finne på å si: ”Dessverre, kjære, men graviditeten berører ikke meg like mye som den berører deg.” Han er begeistret over babyen som kommer, men er ikke helt med på alle gravid-tingene. Kanskje gjør det deg litt sprø til tider. Han er ikke typen som er ivrig etter å kjenne babyen sparke eller snakker til den (selv om han noen ganger kan bli helt hengitt). Men så snart babyen er her, kan du jo prøve å holde ham vekke.

Les også:
Sexnekt og guttetur-forbud?

Den bekymra pappaen: Han friker helt ut med en gang du finner ut at du er gravid. Prøver du å bære noe som veier litt, er han straks på plass for å nappe det ut av hendene dine. Du må jo ikke bære noe som er for tungt! Han gjør alt for deg mens du er kvalm(i alle fall når han er hjemme), ringer til doktoren din hver gang noe nytt skjer. Faktisk er han mer bekymret enn deg, og gjør deg til tider gal fordi han finner noe å være redd for når du er sikker på at alt er bra.

Les også:
Gravid? Snakk ut om forventningene NÅ!

Den gravide pappaen: Uansett hva du føler, føler han det samme. Hvis du er kvalm, er han det. Når du går opp i vekt, gjør han også det. Ryggen hans blir på mystisk vis vondere og vondere etter hvert som din mage blir større. Han kan til og med kjenne fødselssmerter. Det er kjekt å ha sympati, men det går deg på nervene at han oppfører seg som en gravid når han ikke er det.

Les også:
Svangerskapsplager

Redebygger-pappaen: Han har store planer, og kan nesten ikke vente til babyen kommer. Dette er pappaen som kjøper huskestativ rett etter den første ultralyden. Han vil være sikker på at dere er totalt forberedt til enhver situasjon. Han drømmer om den dagen han kan lære barnet å sykle, og kan til og med si det til babyen mens den ligger i magen. Denne typen far er absolutt helt topp når du bygger rede og trenger hjelp, men du må kanskje minne ham om at barnet ikke vil være klar for disse tingene med en gang  – selv om han kanskje skulle ønske det selv.

Les også:
En ufødt babys dagbok

Kilde: Babble.com

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?