Sist oppdatert: 5. November 2010

Denne helgen skal jeg ta med jentene på tur! Supermann skal jobbe, og jeg velger heller en skikkelig fjelltur enn inneaktiviteter. Det er utrolig deilig å koke kakao, pakke sekken, kle oss godt – og traske ut i naturen. Heldigvis er jentene like glade i å være ute som jeg. Men jeg husker den aller første turen…

Vi skulle være med noen venner på dagstur opp til en populær fjelltopp. Men så ble Supermann syk, og jeg var veldig usikker på om jeg skulle ta sjansen på å ta med to små, viltre jenter alene. Tenk om de nektet å gå videre når vi var halvveis? Eller at en av dem skadet seg? Heldigvis ga jeg blaffen i negative tanker, lot en febersyk Supermann ligge på sofaen – og dro på tur. Men for sikkerhets skyld hadde jeg et lite lager av sjokolade i sekken – som lokkemat…

Lillesøster var den jeg var mest bekymret for. Hun er bedagelig anlagt. For å si det rett ut: hun kan være en skikkelig latsabb. Og hun hadde minimalt med turerfaring. Storesøster var jeg tryggere på, hun hadde vist i barnehagen at hun elsket å være ute.

Men det rare var at det var lillesøster som hadde den flotteste opplevelsen. Hun spratt avgårde fra første stund, klatret opp på alle steiner, løp vekk fra stien langt vekk fra oss andre – og frydet seg over turen og naturen rundt seg.

Da vi satt på toppen av den lille fjelltoppen, spiste brødskiver, drakk kakao og beundret utsikten så jeg hvor glad lillesøster var. Hun frydet seg over alt som skjedde og kunne nesten ikke vente til vi skulle gå videre. For henne var det stor mestringsglede i å ha kommet på toppen. Og storesøster koste seg hun også! Riktig idyllisk var det.

Det har blitt mange turer etterpå, men jeg glemmer aldri den første turen. Jeg trodde de var for små, men jeg undervurderte barns glede av å få utfordringer fra tidlig alder.

Dette fikk meg til å tenke på hvor viktig det er at vi foreldre motiverer barna våre til å komme seg ut på tur fra de er små. Hvilke flotte opplevelser det ligger i naturen for voksne og barn sammen. Det er disse stundene som skaper varige og gode minner. Og i helgen skal vi skrive et nytt kapittel i vår minnebok.

God helg! Og god tur!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFødselsdepresjoner
Neste artikkelBør gravide unngå safran og gurkemeie?
DEL