BloggBarneforsikringen hjelper ikke mot helsekø

Barneforsikringen hjelper ikke mot helsekø

Illustrasjonsfoto: iStock
Blogg: journalist Anette Vårvik, Norsk familieøkonomi 454 Sist oppdatert 25.01.17

Trodde du at en barneforsikring flytter barnet ditt framover i helsekøen? Sånn er det ikke.

Blogginnlegget er skrevet av journalist Anette Vårvik i Norsk familieøkonomi. Foto: Norsk familieøkonomiSelv om du tegner en barneforsikring på barnet ditt, betyr ikke det at barnet kommer raskere til spesialist eller behandling om det skulle bli sykt. En barneforsikring er nemlig ikke det samme som en privat helseforsikring. Heldigvis. For det er nemlig denne misforståelsen som har gjort at barneforsikringer i enkelte miljøer har fått et ufortjent dårlig rykte.

Fra tid til annen dukker det opp artikler der fagfolk kritiserer behandlingsforsikringer til barn, og blander det sammen med barneforsikringer. Riktignok finnes det forsikringsselskaper som tilbyr behandlingsforsikring som et tillegg til barneforsikringen, men de aller fleste av oss kjøper ikke en barneforsikring for at barnet skal slippe å stå i kø for å få behandling. Her er det norske helsesystemet godt, og barn kommer i de aller fleste tilfellene raskt til behandling om de blir alvorlig syke.

En barneforsikring skal derimot sikre familien og barnet økonomisk om det skulle skje noe som gjør at foreldrene må være mye borte fra jobb, at boligen må bygges om eller for å sikre barnets framtid økonomisk. Eller rett og slett for å kjøpe seg litt frihet og glede i en vanskelig tid. Kort fortalt så skal en barneforsikring i utgangspunktet dekke to ting, økonomisk hjelp til familien i det korte bildet, og en økonomisk stønad til barnet på lang sikt.

Bloggen er publisert i samarbeid med Norsk familieøkonomi

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: