BabyVis at du er glad i barnet ditt

Vis at du er glad i barnet ditt

Illustrasjon: Shutterstock
Av Helsesøster Ebba Sommerfeldt 700 Sist oppdatert 28.01.05

Vis positive følelser - vis at du er glad i barnet ditt. Helt fra barnet er nyfødt kan det oppfatte uttrykk for kjælighet og glede. For de aller fleste foreldre går dette helt naturlig for seg uten at en trenger å tenke. Bare ved å se på det lille nyfødte vidunderet, blir en fylt med kjærlige følelser.

Det å holde den lille kroppen inn mot sin egen samtidig som en utrykker koselyder, vil barnet oppfatte som gode følelser. Det vil også falle natulig å kysse, klappe og klemme den myke varme huden.

Selv om barnet kanskje ikke enda kan forstå vanlig tale, så kan det likevel oppfatte følelsesmessige uttrykk for kjærlighet og avvisning, glede og sorg. Det er viktig for barnets trygghet at du er følelsesmessig tilgjengelig, viser at du er glad i det, holder det kjærlig, kjærtegner det og viser det glede og entusiasme.

La barnet ditt få kjenne dine gode faste hender. Ta i barnet med trygge, faste hender. Stryk det over panne, nese, kinn, bryst og mage, og ikke minst hender og føtter, blant annet under stell og bading. For pappaene som ikke har mulighet til å amme kan de til gjengjeld gjøre mye ut av bleieskift og bading med babyen. Mange fedre synes kanskje det er litt skummelt å ta i den lille kroppen på stellebordet, men barnet oppfatter de forsiktige, kjærlige hendenem som noe godt og trygt.


For å få et godt utgangspunkt for en avspent og rolig atmosfære, må en som foreldre ta seg tid til kose med barnet. Den første tiden etter fødselen er det godt å ikke ha for mye program, heller ta det rolig og stresse ned. Gjerne be om at ivrige besøkende kan vente litt.


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: