Sist oppdatert: 25. april 2007

Spørsmål:

Min sønn kom til verden den 4 februar. Han gråter mye og ser ut til og være generelt utilpass. Vi har prøvd mye, fra bæring, byssing, minifom, sukkervann, har holdt meg unna mat som skulle tilsie magesmerter osv… Han sover lite på ettermiddagen og ser ut til og være utslitt på kvelden. Jeg får han ikke til og sove. Når jeg da bader han kl 19.30 hver dag, så er han pltselig så blid og plundrer og våken som om ingenting har hendt. Det er ny rundt hver dag mellom kl 18 og badetid sånn ca… Vi har tatt opp dette med helsesøster, men der er ingen svar, råd eller hjelp og få. Oppi dette så er det en ting som undrer meg.
Jeg får enda ikke blikkontakt. Han ser aldri på meg og gir heller ingen respons når jeg tar kontakt med ham. Han plundrer når han vil og ikke mere enn det. Når han ligger i fanget mitt eller på matta, så flakker blikket veldig. Øynene ruller bare inne i der og ser ikke ut til og feste seg noen plass. Dette synes jeg er merkelige greier.

 

 

Svar:

Synes du skal ta dette opp på nytt og be om en ekstra legekontroll dersom du er bekymret forat du ikke får blikkontakt.
Det er vanlig at det er blikkontakt ved 8 uker, så dersom helseøster og lege får til dette, bør du få en bekreftelse på at blikkontakten er i orden og at synet er ok.
hilsen Ebba
Hva synes du om artikkelen?