Sist oppdatert: 23. mars 2006

Spørsmål:

Hei! Har en sønn på 2 år som jeg syns av og til virker litt stiv i beina når han går. Han er ellers en frisk og rask toåring som hopper, spretter og danser. Han sier noen ganger at han har vondt visse plasser, som også kan være i beina/beinet, men det virker som om han har kommet i en alder der han har vondt over alt til tider, så jeg syns det er vanskelig å vite. Vet heller ikke om det er bare det at han gjør seg til på en måte. Denne stivheten er ikke noe vi kan se hele tiden, men av og til legger vi merke til det. Hva kan dette komme av?Kan det komme av at han vokser? Eller kan det være noe mer alvorlig? Hilsen bekymret mamma….

 

Svar:

Det er først i 2 års alderen at sønnen din vil utvikle hæl- tå bevegelsen i foten, derfor virker det som han er litt stiv i bena fortsatt. Dere vil sannsynligvis se dette mindre og mindre ettersom fleksibiliteten i foten utvikler seg. Det er ganske vanlig at føttene vokser litt i utakt.
Dersom dere vil være litt bevisst på underlaget, er det veldig fint å gå på litt ujevnt underlag. Om vår/sommer er det fint å gå en del barbent også, det stimulerer muskulaturen.
Hilsen Ebba
Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?