Hva om det går vannkopper i barnehagen like før man skal reise på ferie? Hva gjør man da? Les legens svar.

Sist oppdatert: 18. april 2011

Spørsmål:

Hei. Reiser til Kypros om tre uker med mine to barn (3 år og 6 mnd). Eldstejenta går i barnehage og der går det vannkopper for tiden. Stort sett alle i barnehagen har vær smittet, men min datter har så langt sluppet unna. Er nå redd hun skal få det mens vi er på ferie. Spørsmål i den sammenheng;

1) Bør vi oppsøke lege for vannkoppene

2) Tenkte å kjøpe med mot kløe her og ta med i tilfelle de får vannkopper der. Hva er det vi «trenger» som kan kjøpes uten resept? Vil zyrtec ha noen funksjon?

3) Bør jeg holde henne unna sol, eller vil sol hjelpe til å tørke inn blemmene? Hva med vann / saltvann (bading)?

4) Bør hun holde seg inne og i ro? Er veldig redd dette skal ødelegge ferien vår.

På forhånd takk for svar.

 

Svar:

Hei. Det høres ut som om det er en mulighet for at barna dine kan får vannkoppene på ferie.

1) Nei, man trenger ikke oppsøke lege dersom barna får vannkopper og ellers er i bra form.

2) Zyrtec i flytende form er sikkert det letteste å få i de små men det er på resept. Du kan også smøre med hvitvask , det er uten resept.

3) De bør holdes unna sol i mens de har blemmer. Sol kan være med på å øke faren for bakterier i blemmene. Da kan de bli ganske syke og en må oppsøke lege for behandling.  Syke barn skal ikke i solen. Saltvann er ok så lenge det er temmelig rent. Barnebasseng derimot er rene bakteriebombene og kan forårsake infeksjoner i blemmene. Bør altså ikke bade i basseng med sår.

4) Barn med feber skal ha mulighet til å ta det med ro og få tilstrekkelig med hvile. Jeg ville ikke tatt med barn med vannkopper på ferie til Kypros. Syke barn har det best hjemme. Ferien blir nok ikke helt den samme med syke barn. Dessuten så smitter de på 8 meters avstand og kan rekke å smitte ganske mange på turen.

La oss krysse fingrene for at de er ferdige med vannkoppene før ferien eller ikke blir syke.

Hilsen Inger

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?