BabyStellVarierende farge på avføringen

Varierende farge på avføringen

Av Babyverden 536 Sist oppdatert 20.04.06

Spørsmål:

Hei! Jeg har en gutt på 2 mnd. Han får nan-tillegg frokost, middag og kveld i tillegg til pupp – som han får så ofte han vil. Om natten bare pupp. Noe jeg må være obs på ang avføringen? Han kan ha alt fra en avføring om dagen til 2-3 dagers mellomrom. Fargen kan være grønnaktig til eggeplommegul. Er det maten jeg spiser som gjør avføringen grønn og at det er på grunn av luft i magen? Han er ofte urolig tidlig på morgenen, vrir og «presser» liksom. Er det på grunn av luft i magen?

 

Svar:

Urolig om morningen kan veldig godt skyldes vondt i magen, og det kan godt skyldes luft. Men om luften er forårsaket av maten du spiser, eller av nan-en du gir ham, det vet jeg ikke.
Vi vet at tillegg kan føre til magevondt, men noen barn reagerer også på det moren spiser… Første trøst får være at veldig mye bedrer seg når barnet er blitt litt eldre! Tre måneder er ofte (men ikke alltid!) en «magisk» grense.
Jeg lurer litt på hvorfor du gir nan om dagen mens han samtidig får din melk om dagen og om natten. Når du gir ham din egen melk så ofte – så har du jo melk – … Men til det med avføringen, – jeg erfarte at et av mine barn hadde ekkel seig grønn avføring dersom jeg spiste kumelkprodukter, senere så jeg samme avføring hos et barn som bare fikk nan. – Så jeg kan ikke gi deg et fasitsvar på dette heller. Men i og med at han har en form for regelmessighet i avføringen sin så synes jeg ikke du skal uroe deg over dette. Jeg tror at det er grunn til å reagere først hvis det skulle bli store endringer ifht måten han nå har avføring på.
Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: